in bottnabulletin #23

Sustainable Food Futures

BOX Autumn Studio – Bottnafjorden

26 september – 2 oktober 2022

BOX AUTUMN STUDIO BOX Autumn Studio är en post-diciplinär studiovecka för professionella aktörer inom konst, design, hantverk, arkitektur och performativa praktiker. Konceptet BOX Autumn Studio respektive BOX Summer Studio, har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes. Årets BOX Autumn Studio, Sustainable Food Futures, äger rum i Bottnafjorden i form av ett samarbete mellan Galleri BOX, KKV Bohuslän, Gerlesborgsskolan och HDK-Valand kursen EAT – Food culture, Material and Design, med stöd av Västra Götalandsregionen

Hur kan vi förändra vad vi äter med hjälp av nya hybrida discipliner – genom vilka en rad praktiker kommer samman – för att tillsammans transformera våra matsystem för en hälsosam planet?

Medverkande studiomedlemmar:

Kajsa G Eriksson, Hannah Giles, Filip Strebeyko, Mathilda Frykberg, Kristin Bergman och Sofia Florell

I år har BOX Autumn Studio bjudit in Anna Maria Orrù PhD. SAR/MSA som gästföreläsare och workshopledare. Orrùs arbete är inbäddad i biomimicry (naturinspirerad), konstnärlig forskning och mat, samt att kurera performativ forskning, vilket ger ett alternativt tillvägagångssätt inom området ekologisk design och klimatforskning. BOX Autumn Studio har inom ramen för veckan arrangerat en öppenföreläsning på Gerlesborgsskolan i Bohuslän med matkonstnären, curatorn och experience designern Josefin Vargö. Samt genomfört research- och fältstudier tillsammans med Marcus Nordgren i vidare samarbete med Johanna Nylén, Anton Olausson och Boban Kalmár.

Open Call inbjudan

Galleri Box

Hos Johanna Nylen – Utgårds. Foto: Henrik Sputnes

Hos Marcus Nordgren – Hala. Foto: Henrik Sputnes

Med Anton Olausson och vilda växter. Foto: Filip Strebeyko

Foto: Filip Strebeyko

Foto: Filip Strebeyko