in bottnabulletin #9

Notiser 9

Kurser i scenkonst + festival!

Genom Grebbestad folkhögskola erbjuder Scenkonst Gerlesborg en ettårig kurs i scenkonst med utgångspunkt i kropp och rörelse och fokus på eget skapande.

Anmälan och mer information om kursen ‘Scenkonst’ hittar du under rubriken ‘Särskilda kurser’ på www.grebbestads.fhsk.se

Obs!!! Det kommer under sommaren även ges en sommarkurs, något som kan vara utmärkt för oss som redan bor här i området och vill ge utrymme för eget skapande, kreativitet och inspiration. Sommarkursen är gratis och innehåller gemensamma delar men har fokus på det egna uttrycket och skapandet. Avslutningen blir en lokal festival då materialet kan visas publikt under den sista kvällen, på sommarsolståndet 21/6.
Du hittar mer info på Grebbestad folkhögskolas hemsida under ‘Sommarkurser’ – ‘Scenkonstresidens‘.


Medborgarförslag om nytt vänboende

Hogslätts Vänboende blir inflyttningsklart i juni. Det finns en kö på ca trettio medlemmar, den växer ständigt. Önskan finns hos många att få till stånd ett projekt till. Eftersom det tar några år att genomföra är det dags att börja. Det finns inte så många planlagda tomter i närheten, men vid Andraestorpet blir snart en plan för bostadbebyggelse klar.

Här kommer ett medborgarförslag, som vi har tänkt skicka till kommunen. Läs det! Om du tycker det är ett bra förslag och gärna själv skulle kunna tänka dig att bo så nån gång, så maila ditt namn och adress i till Lena Falkheden lena.falkheden@gmail.com snarast så för hon in dig bland undertecknarna. Det krävs att du är skriven Tanums kommun för att få komma med förslag.

Hälsningar
Lena Jarlöv

medborgarförslag.LJ.LF.180217.docx


Byggnadsvårdspris Tanums kommun 2017

Arkitekt Conny Jerer, Svenneby
Länk till motiveringen


Catharina Göransson – Finissage ‘De räddade orden’. Tor. 1 mars Hunnebostrand Folkets hus kl 18-20

Christina Ärlestig ställer ut bilder på Konstepidemin i Göteborg

Janolof Bengtsson ställer ut i Vänersborg

Vem ställer mer ut? Skicka tips till oss bottnabulletinen@gmail.com


Tillsammansodling

Tillsammansodlingnen i Bottna samlar sig, och frön, till en ny odlingssäsong. Var annan torsdag på café olivia är det planering. Öppet för alla som vill engagera sig. Hemsida med lite info om 2018 här.


Hogane skola

är dagis på dagen men på kvällarna har det blivit ett centrum för kroppsligt-själsliga övningar.

På måndagkvällar har Carina Paulsson yoga,

på tisdagar är det Gudrun Gylling som leder Qi Gong och T’ai chi

på torsdagar är det Balkandans med Nadia Gustavsson och Randi Granli.


Café Olivia, en knutpunkt för trakten

Att inköpsföreningens café är en viktig del av vårt sammanhang är självklart för de flesta här. Att denna plats också skulle må bra att lite mer omsorg och förändring är också tydligt. Det finns tankar på att snygga till, rusta upp och öppna en dörr mellan cafét och korridoren till butiken. Det finns också idéer om att delvis finansiera detta genom gräsrotsfinansiering, eller som det också kallas crowdfunding. Har du tankar, vilja eller lust omkring cafét så hör av dig till Marcus som är med i cafégruppen i inköpsföreningen murkas@gmail.com

Hör också av dig om är med i inköpsföreningen och skulle vilja hålla i cafét under kommande månader. Se vilka dagar som är upptagna i kalendern på hemsidan.


r.e

är namnet på en publikationsserie och en del annat som drivs av Catharina Göransson och Gunnar Bäck, tillsammans och var för sig. r.e har en hemsida med essäer, föredrag, filmer m m, som uppdateras med ojämna mellanrum men senast nyligen. re-rapport.se är adressen.