Bottna filosoficirkel & Café Existens – Mary Rhedin

Sokrates och molnen

Bottna filosoficirkel börjar om

Vi går till filosofins rötter och tar oss an Platon och hans lärare Sokrates. Platon liksom Sokrates ogillade ordvrängare som man kan se i dialogen Sofisten, den ska vi läsa och kanske något annat av Platon.

Aristofanes var en komediförfattare, samtida med Platon och Sokrates, det var han som skrev om kvinnornas kärleksstrejk i Lysistrate. Sokrates är faktiskt med i en annan av hans komedier, Molnen – och där framställs han just som ordvrängare och sofist. Filosofin är gammal men att driva med filosoferna är näsan lika gammalt.

Cirkeln träffas varannan torsdag, kl 19 på Café Olivia under våren och fortsätter till hösten. Början torsdagen den 28 februari. Gunnar Bäck är cirkelledare.

Platons samlade verk finns i svensk översättning av Jan Stolpe. Bok 4 där Sofisten är med kostar 261 kr på AdLibris. Aristofanes’ Molnen finns i gamla antologier eller som e-bok för 53 kr på AdLibris eller Bokus.


Café Existens

Gerlesborg, Café Olivia på KKV
Lördagen den 2 mars kl 10-12

Mary Rhedin:
Adoption i Sverige – utifrån en adopterads perspektiv

Mary Rhedin, socionom samt engagerad i frågor som etnicitet och adoption håller föredrag om hur det kan vara att vara utlandsadopterad i det svenska samhället. Detta utifrån områden som Anknytning, Identitet, Återresa/Röttersök samt Sverige och ursprungsländer.
Mary är själv utlandsadopterad från Indien.

Välkomna! Kaffe o macka finns