Veckans grönsaker, Café Olivia i helgen och tillfälligt boende i Gerlesborg


Nu nyper frosten om nätterna och allt som inte är tillräckligt tåligt slokar betänkligt i grönsaksfälten. Det är nu en önskar det fanns all tid i världen för inläggning, frysning, torkning och mjölksyrning. Allt för att kunna njuta av våra fina grönsaker under längre tid. Bland dessa sätt vill jag ju slå ett extra slag för mjölksyrningen, antagligen del enda konserveringsmetod som faktiskt förhöjer näringsvärdet på råvarorna. Det är dessutom så väldigt lätt!

Vad som nu än görs med dem så kommer det att finnas lämpliga grönsaker att finna i den öppna butiken (16:30-18:30) i morgon eftermiddag. Rödbetor, morötter, palsternacka, vitkål, paprika, tomater och vinterrättika.


Café Olivia till lördag och söndag

octombrie

Räkna med bekanta och obekanta former och smaker när jag låter veckans skörd inspirera mig i köket. Det blir lunch från underjorden (div. rotsaker) och kakor från den hårdare delen av Bottna (rosenkvitten och äpplen), samt ett och annat fermenterat såklart.

Välkomna kl 12-17 lördag och söndag!
På plats finns också kanske höstens praktfullaste vintersquash

Hälsningar
Marcus Nordgen


Tillfällig boendemöjlighet finns i vår villa i Gerlesborg.

Mvh
Ute Z.

svenskatyska(at)gmail.com
0730259572