2 påminnelser, en sommaratelje och försommar i Branneby KulturTrädgård.

Först vill vi påminna om Rural Talks #2 den 1 juni
Anmälan senast ons 23 maj till cath.g@telia.com.  Ange ev särskilda önskemål om kost.


Sen en påminnelse om Vårmarknaden (även om det nu känns som högsommar) lördagen den 26 maj!


Sommarateljé!?

Jag hyr ut min arbetslokal till någon som behöver en tillfällig ateljé att jobba i över sommaren (i första hand t.o.m. slutet av augusti). Den är från början ett gammalt skolhus/hemvärnsgård, med ett stort rum (skolsal) med österljus på nedre plan och en liten lägenhet på det övre. I lokalen finns ett stort arbetsbord och hyllor, lägenheten är möblerad och går fint att bo i. Där finns också bredband, så att du kan arbeta fritt med datorn.

Vatten finns i brunn på gården – tyvärr inte rekommenderat att dricka, men användbart till allt annat. En bäck rinner längs med tomtgränsen och dess vatten kan användas för bevattning av ev. odlingar (en del redan påbörjade). Toaletten är utedass.

Huset ligger strax söder om Dingle och är lätt att ta sig till och från, eftersom det ligger inom gångavstånd från såväl busshållplats som järnvägsstation. Inom gångavstånd ligger också ett utbud av affärer, matställen, bilverkstäder och andra verkstäder, bensinstation, etc.

Till Gerlesborgsskolan och KKV är det ca 15 km.

Jag själv måste ha kvar en del saker i huset, men stuvar undan i görligaste mån i samråd med dig som ska hyra det, så att du får armbågsrum för ditt arbete och känner att du kan trivas.

Hyra: 2000:-/mån + 400:-/mån för bredband (självkostnadspris) + el (vid normalanvändning är kostnaden låg under sommaren).

Vänliga hälsningar
Lisa Sigfridsson
070-3010519


Försommar i Branneby KulturTrädgård.

25 maj kl 14-16 Bokashikompost- enkelt och klimatsmart!

1 juni kl 13-16 Bygg insektshotell och hjälp naturens arbetskraft!

15 juni kl 14-16 Odla i högbädd och förläng växtsäsongen!

Se programet i sin helhet nedan:

kulturträdgård1.pdf