Café Existens på lördag & Om Gerlersborg kök och kafé

Café Existens

Gerlesborg, Café Olivia på KKV
Lördagen den 16 februari kl 10-12

Stellan Welin
Döden som social konstruktion

Stellan är professor em i ämnet Bioteknik kultur samhälle vid Linköpings universitet och har sysslat mycket med etiska frågeställningar.

Välkomna! Kaffe o macka finns


Vad som händer på Gerlersborg kök och kafé

Vi jobbar just nu med att skala ner och ändra fokuset och användningen av köket till en lokal för ändamålet producera inläggningar, fermenteringar och andra produkter genom säsongen, olika sorters preserveringar av råvaror från området som sedan kommer finnas till försäljning på inköpsföreningen.
Med de möjligheter våran bygd har med att kunna delvis försörja våra egna behov så har det hela tidens känts som en stor del saknats när all energi i restauranglokalen går till enbart lunch, vi behöver skapa fler arbetstillfällen och vara del av ett större lokalt nätverk, men att komma dit kräver vissa tilltag.
Detta är största anledningen till att lunchrestaurangen för tillfället tagit ett uppehåll, för att vi ska ha mer tid och energi för att skapa en plats för bygden som är inkluderande och meningsfull i längden.

En annan idé för att tillgodose våra mat/näringsbehov är att till sensommaren annordna en träff/kurs på restaurangen där vi tillsammans kan preservera de grönsaker var och en odlat hemmma.
Mer info om detta kommer att komma
Restaurangen kommer att hålla öppet under sommaren, kaféet kommer öppna någon eller några dagar i veckan framöver.
Restaurangen kommer även att hålla öppet vid utvalda fredagar för afterwork och restaurang på Lördag.

Mer info om allt kommer komma.
Vi gör det vi kan med de resurser vi har för att hitta vad som känns utvecklande och bidragande.

/Anton