Läsfebak i Bottna Sockenstuga
söndag 8 mars kl 14:00
Värd: Per Persson <per.persson@bottna.se>
Surdegsbröd
Jag bakar bröd till den 12/3,
- Virvelvind: Vatten, Spelt (=dinkel) (virvlad fullkorn och sikt), surdeg på råg och spelt, havssalt. 65:-
- Ölandsbröd: Vatten, virvlat öländskt lantvete (finmalt fullkrornsmjöl), siktat öländskt lantvete, surdeg på råg och lantvete, havvssalt. 65:-
- Rostad råg: Vatten, Lantvete Lögen, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-
Degarna blandas för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.
Beställ via sms till 070-5417474 senast tisdag kl.9 för att degarna skall hinna jäsa.
Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
/Johanna Nylén <johanna.nylen@live.se>
Påminnelse om reko-ring på torsdag!
Smaka på microgrönt av Near by Food och så är Ödsmåls örtagård med den här gången.