crowdfunding – ett unikt tillfälle att stödja Mahila – Elsas Indienprojekt

2006, var jag i Indien, i den stora Tharöknen i Rajasthan, för att hämta inspiration till det arbete jag tänkt mig att göra om vattenfrågan i världen. “Bilder kring vatten och öknen”. Bland alla impulser jag fick till mitt arbete fanns det inspirerande mötet med en  socialarbetare, som just den dagen vi möttes hade startat en kurs i broderi för en grupp unga kvinnor i en by, Kulvinder Grewal. Jag fick besöka byn och kvinnorna där och fick en ide: Jag tänkte mig att tillsammans med mina broderade verk i utställningen också ha rader av kvinnofigurer med vattenkrukor på huvudena. Skulle dessa kvinnor vilja göra broderier om sitt arbete med vattnet? Idén mottogs väl. Året därpå reste jag tillbaka och Kulvinder blev medarbetare, omistlig som tolk och kulturell vägvisare och den som kunde ordna allt.
Sedan dess har mycket hänt.se: www.mahila.se. Vi har blivit flera som varje år har arbetat i byn i öknen. Här i Sverige finns en vänförening, Mahilas Vänner, som nu vill bjuda hit Kulvinder. I detta besök vill vi involvera er, vänner i Inköpsföreningen. Läs om idén med detta besök i bif. fil.

Om du vill stödja Kulvinders besök i Sverige genom att ge ett bidrag är det mycket välkommet. Insamlingen har hittills givit 7430 kronor+ löfte om 4000 kronor från Tanums Sparbank. Vi hoppas få ihop 20000 kronor och resterande kan föreningen Mahilas Vänner stå för.

Vill du stödja Kulvinders besök och samtidigt få tillfälle att delta i en FESTMÅLTID till hennes ära, blir ditt bidrag en
BILJETT TILL EN FESTLIG MIDDAG MED KULVINDER
Naturligtvis kommer vi då också att berätta om arbetet i by
Tidpunkt: (ev.) söndagen den 16 augusti.  Skriv FESTMIDDAG i meddelandet. Kostnad: 200 kronor eller mer
 
HOPPFULLA HÄLSNINGAR
ELSA AGÉLII