Valön Installation + Digitala föreläsningar i dec.

Jag här på Valön i 5 dagar och jobbar med ett 5-dagars performance-liknande projekt. Jag har släpat en hel del bråte som ska bli en större installation, och sedan bråte igen.

Installationen kommer stå klar torsdag(3:e) vid 14-tiden, och byggas ned fredag(4:e) vid 14-tiden – så man är alltså varmt välkommen att komma och se på den någon gång därimellan.

Jag är på plats när solen är det, man kan nå mig på 070-741 14 95 om man inte hittar.

Allt gott och vänliga hälsningar

Theodor Öhrn


Gerlesborgsskolans digitala föreläsningar under december!

Angelica Olsson – Att arbeta med konst. Myter, drivkrafter och tabun.
Under min konstutbildning pratade vi i princip aldrig om försörjning, konsten i sig var i fokus som om det vore ett eget universum. Att prata om pengar upplevdes som någonting fult, och så länge medel från CSN och lite extra från något deltidsjobb trillade in på kontot så kunde det fortsätta så. Och jag är på riktigt så otroligt tacksam för alla de åren på folkhögskola, förberedande konstskola och konsthögskola, åren av tidsfrihet. Samtidigt som min känsla av mening ökade när konsten senare blev relevant för fler.
Jag kommer att prata om mig själv som exempel, om min trevande resa genom konsten, brödjobben, om att bli mamma, de konstrelaterade anställningarna och uppdragen, om stipendier, samarbeten och att fortsätta med konst och samtidigt hitta ett sätt att leva på. Om att det inte bara finns en väg utan många. Om att mina största inkomstkällor hittills har varit immateriella, nämligen att prata och skriva om konst, hålla workshops och undervisa, trots att min egen praktik till stor del är objektbaserad. Jag kommer att prata om att inte bli konstnären med stort K, utan om att bli någon som möjliggör och verkar från en position mellan konsten, politiken och samhället. Om att ha en bred konstnärlig verksamhet och samtidigt vara ovillig till att kompromissa med mitt eget utryck.

Angelica Olsson är konstnär, anställd som intendent för konstsamlingen och vikarierar i dagsläget som processledare för offentlig konst på Göteborg Konst. Utbildad vid Nordiska Konstskolan i Karleby i Finland (2000-2002) och därefter vid Masterprogrammet i Fri Konst vid Konsthögskolan Valand (2003-2009).

Vi uppmanar deltagare att vara aktiva med video under hela föreläsningen. I slutet av föreläsningen öppnar vi upp för diskussion.

Föreläsningen hålls via zoom med ett max antal på 100 personer. Först till kvarn tillämpas.
Länk till zoom-föreläsningen: https://us02web.zoom.us/j/3691037434
Välkomna!

Digital Föreläsning: Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält

Hur kan ett segregerat konstfält motverkas?
Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält är ett undersökande projekt som vill generera kunskap och utforska konstnärliga handlingsutrymmen genom att med byråkratin som verktyg göra konstpolitik. I maj i år släpptes Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält i bokform. Den omkring hundra sidor långa handlingsplanen är skriven av en mängd olika personer och kollektiv i och utanför Sverige och syftar till att föreslå strategier för ett annat konstfält. Men också väcka frågor kring konstfältets nuvarande komposition och peka på var all form av strukturell förändring ofrånkomligen måste börja.
I föreläsningen diskuteras projektets erfarenheter och ambitioner, aktuell statistik, byråkrati som konstnärligt material, statliga kulturpolitiska projekt och självorganisering för ett förändringsarbete. Medverkar gör initiativtagarna till projektet: Sebastian Dahlqvist (konstnär och curator), Ulrika Flink (curator) och Macarena Dusant (konstvetare)

Föreläsningen hålls via zoom med ett max antal på 100 personer. Först till kvarn tillämpas. Välkomna!

Länk till zoom-föreläsningen: https://us02web.zoom.us/j/3691037434

Bästa hälsningar
Linnea Jardemark
Kulturkoordinator, Gerlesborgsskolan

070 203 95 42
linnea@gerlesborgsskolan.se
www.gerlesborgsskolan.se