Nyhetsbrev Gerlesborgsskolan

Residens: HEMIFRÅN

Britt Ignell / Anders Dahl

Ett samarbete mellan Britt Ignell (skulptör) och Anders Dahl (kompositör, musiker, ljudkonst)
Residens HEMIFRÅN presenteras genom en video går att se på gerlesborgsskolans hemsida.

Om projektet Residens HEMIFRÅN
Närproducerade musik/konst-residens som initierar tvär-estetiska samarbeten med lokal anknytning i syfte att skapa ett nytt kulturarv för platsen, på platsen. Residensen kommer även fungera som tidsdokument över konstnärliga arbeten under en pandemi och reflektera över konstnärens funktion i en tid av ovisshet och förändring.

Länk: http://gerlesborgsskolan.se/residens-hemifran/

—–

Utställning och digital presentation av vårens residenskonstnär Johan F. Karlsson

Galleri Gerlesborg
12 maj – 13 juni

Under residensperloden kommer Johan F. Karlsson studera forntida navigeringstekniker som är grundade på ljus och horisontstudier, framför allt tekniker som använder Islandsspat som ett navigeringsverktyg. Genom att experimentera med olika innovationer som har används i detta område strävar han att utforska ljuset som ett användbart element i rummet.

Karlssons nuvarande projekt ska undersoka en glömd kunskap om hur vi har orienterat oss genom naturliga tillvägagångssätt i vår omgivning och relatera det i en konstnärlig process. Horlsonten är ett inflytelserikt motiv i hans konstnärliga arbete som han kommer att utforska som en källa for kroppslig kunskap och tanke. Johan F. Karlssons konstnärliga arbete omfattar fotografi skulptur video och installation. Han är intresserad av potentialen och uppfattningen av rummet och hur vi orienterar oss i vår omvärld. Karlsson arbetar ofta med ljusets egenskaper kombinerat med material som sten trä glas och järn. Som utgångspunkt for sitt arbete använder han bl.a. teoretiska begrepp kring teman som lokalitet tid rörelse och närvaro. Hans konstnärliga praktik strävar efter betydelsen av redcering och att upptäcka den centrala egenskapen i varje ting.

Den 12 maj håller residenskonstnär Johan F. Karlsson en digital presentation av sin arbetsperiod. Länk till presentationen finns inom kort på Gerlesborgsskolans hemsida.

Galleri Gerlesborg har ett maxantal på 4 personer åt gången. Ett tips är att kombinera ditt besök med en fika eller lunch i Restaurang Gerlesborg Kök och Kafé som ligger i anslutning till Galleriet. Gerlesborg Kök och Kafé ligger alldeles i anslutning till Galleriet och håller öppet kafé mellan 9-16. Lunch serveras 12-14 vardagar. Lör och sön till 15.00.

http://gerlesborgsskolan.se/utstallning-med-residenskonstnar-johan-f-karlsson/

—–

Digital föreläsning: Kolbrún Inga Söring

Onsdag 19 maj
Kl 18:30

Kolbrún Inga Sörings konstnärliga forskning undersöker möjligheterna att använda kroppen som en självständig plats för provokation och problematiserar cis-heteronormativa ideal samtidigt som ett ifrågasättande av den djupt rotade myten kring manlig lust uttrycks. I Chevron Moustache inger sig Söring, genom autotheory, i en process av performativt skrivande och omprövar på så vis populära narrativ genom att lyfta dess egna problematiska relationer till såväl ideal som längtningar. Allt inom ett ramverk av självrepresentativ kroppspolitik, kroppsmodifiering och begärspolitik.

Kolbrun Inga Söring är en ickebinär konstnär som arbetar i Göteborg, vars arbete sträcker sig över flera områden av konstnärligt uttryck från performance, video arbete och platsspecifik installation till social teknik och kulturproduktion. Söring är värd för THIS IS THE QUEER BAR samt är grundare och medkurator för den kommande festivalen ENQUEERY: Festival of Queer Curiosity och medgrundare av Status Queer – en ideell organisation som arbetar för att spruta in ny energi i LGBTQ+ kulturscenen i Göteborg.

Föreläsningen hålls via zoom med ett max antal på 100 personer. Först till kvarn tillämpas. Länk till föreläsningen publiceras inom kort på Gerlesborgsskolans hemsida.

Varmt välkomna!


Linnea Jardemark
Kulturkoordinator, Gerlesborgsskolan

070 203 95 42
linnea@gerlesborgsskolan.se
www.gerlesborgsskolan.se