Residens Hemifrån idag – Skapa vandringsleder imorgon – Beställ lokal matkasse

Gerlesborgsskolan Bohuslän presenterar:

Britt Ignell (skulptör)
Anders Dahl (kompositör, musiker, ljudkonst)

Lördagen den 24 april 2021, nätbaserad redovisning

Under projektet Residens Hemifrån vill jag bjuda in till min tillvaro. I ateljén är det rörigt och många pågående arbeten. Där kliver jag omkring och ändrar och bygger och river ner och snubblar på saker som ligger i vägen. Och jag vet att det som en dag kommer att möta en publik bara är toppen av ett isberg. Ungefär som i livet i övrigt.” Britt Ignell

“Residens HEMIFRÅN är en perfekt situation för mig. Precis som Britt gillar jag att vara hemma och experimentera. Konserter upplever jag mest som en mental och social belastning.” Anders Dahl

Här är Britt och Anders redovisningsfilm av sitt residens med ett inledande samtal om samarbetet, konsten i allmänhet och livet som konstnär under den rådande pandemin:

http://gerlesborgsskolan.se/residens-hemifran/

 


Vill du hjälpa till att knyta samman Bottnaleden och Soteleden?

Nu har markägare i Sotenäs sagt ja till en ny sträckning via Tåsteröds vatten och Folkets Hus i Evja som knyter ihop Soteleden med Bottnaleden. På söndag träffas vi för att röja delar av leden för att senare kunna märka ut den. Vi hoppas att du vill vara med!

Vi ses den 25 april kl 10 vid Evja Folkets Hus och tänker oss att vi jobbar till kl 14, inkl tid för lunchpaus. Ta med egen utrustning, mat och vatten. Vi kommer att jobba med både röjsåg och motorsåg, så alla bör ha hörselkåpor med sig, även de som bara arbetar med grenklippare eller yxa. Fokus för söndagens arbete kommer att vara sträckan från badplatsen nedanför Folkets Hus, via Tåsteröds vatten och fram till grusvägen mitt emot Mörket.

OBS! Säkerheten är viktig! Var och en ansvarar för sin egen säkerhet. Tänk på att om du inte har motorsågs- eller röjsågsutbildning och skadar dig medan du arbetar på någon annans mark så gäller inte din försäkring. Ska du arbeta med motordriven skärutrustning vill vi att du har en del erfarenhet av det tidigare.

Anmäl dig till Carl Forsberg på mail carl.forsberg@sotenas.se
På bild med utsikt över Bottnafjorden: Leif Karlsson, Carl Forsberg, Bo Leander


Vårens lokala matkasse öppen för beställning!

God vår med lokala produkter!

Efter en väldigt lyckad premiär för vår lokala matkasse ville vi och matproducenterna göra det igen. Liksom förra gången finns det två två matkassar med fina matvaror. En vegansk och en blandad. Pris 400 sek.

Beställ senast 8 maj
Upphämtning 14 maj på Café Olivia

Mer information och beställningsformulär på : http://bottnafjorden.se/smaker

Medverkande producenter:
Bovalls havsdelikatesser, Greby mejeri, Klevs Gård, Marie Augustin, Per Persson, Rissets Praliner, Svensk Fava, Säms söta smaker, Torbjörn Nylén, Utgårds, Vägen ut! Branneby, Åsa Style