Eko-Höstmarknaden och klimatet

I morgon möts vi åter på Bottnafjordens Eko-höstmarknad. Kanske är det lite fler stövlar på, kanske har vägen dit varit lite krångligare än vanligt. Ett ihållande regn har skapat översvämningar, bland annat på KKV-B där marknaden ska hållas, kanske också hos någon av er eller folk ni känner.

Vi möts som tidigare för att umgås, byta, sälja och köpa. Som folk alltid har gjort. Men samtidigt är det något som inte riktigt är som vanligt… En pandemi pågår ännu, men för tillfället så känner nog många att det snart kan skrivas till historien. Hur det än är med det så finns det något annat som vi just bara sett början av. Ett förändrat klimat som ger större och mer oförutsägbara oväder, bland annat. En fråga är hur vi möter detta? En eko-höstmarknad kan vara ett sådant svar. Genom att komma samman, prata om hur det är och fortsätta verka för det som är hållbart på riktigt. Samt att ta steg för att förekomma, återställa och förbereda oss.

För att bli väldigt konkret så kan vi prata om parkeringsplatser för bilar imorgon. Idag svämmade bäcken som går runt KKV över och hela vägen och parkeringsplatserna var obrukbara. Om det kommer mer regn i natt eller i morgon så kommer det ske igen. Därför ber vi alla som har möjlighet att ta andra fortskaffningsmedel hit eller att samåka så mycket som möjligt. Bilar kommer kunna stå på konsthallens parkering men det är begränsat med utrymme även där.

Väl mött imorgon!
/ Marcus för marknadsgruppen i inköpsföreningen