Idag torsdagssoppa & klimatsamtal + På lördag två evenemang

Torsdagssoppa 7 okt

Svartbönsoppa m. bröd, kaffe och kaka. kl 17:15 – 19:00

/ Paula och Elisabeth

Efter soppan är det tid att samlas för höstens klimatsamtal.

Samtalen är ett sätt att samlas och fråga oss hur vi reagerar på det allvarliga läge världen vi står inför. På ett personligt plan men också som trakt med föreningar och företag samt de politiska strukturer som vi är del av.

Förra gången den 23 sept. tittade vi på en kortare sammanfattning av IPCC’s senaste rapport (Climate Change 2021: The Physical Science Basis) och sedan pratade om det som kom upp. Då blev det mycket prat om hur vi transporterar oss i trakten och hur vi kan hitta sätt att öka samåkandet. Som att öka liftandet, att kontakta Västtrafik för att se om de har något på gång med samåkning och kollektivtrafik osv.

Vi kan också komma på saker vi vill lyfta under de dagar i början på november som COP26 (klimattoppmötet i Glasgow) pågår och då vi bland annat hoppas kunna lyfta frågorna och göra de relevanta för så många organisationer som möjligt i trakten.

Klimat-samtalen “Kraftsamling kring klimatet” sker varannan torsdag kl 19 efter soppan på Olivia.


Lördag 9 okt. Lokstallet, Strömstad

Kl 12 Öppning av utställningen De räddade orden av Catharina Göransson.
Kl 12.30 Vernissage
Kl 13 Artist’s talk och konsert: De klingande orden. Musik av Henrik Olsson från psalmfragment. Med Anna Lindahl, Elsbeth Berg, Patrik Wingård, Madeleine Myström-Kamb och Catharina Göransson.

Gerlesborgsskolan

kl 17 Tom Sandqvist, “Dadaismen och den östjudiska världsbilden – tankar även kring Bruno Schulz.” Tom är en av landets ledande konstvetare och ordf för Stiftesen Gerlesborgsskolan 2020-2021. Föredraget utgår från hans senaste bok, Hemma i Drohobycz. Samarr mellan Café Existens och Gerlesborgsskolan.

Därefter: Restaurangen är öppen.