Lokal samling 1-12 nov. Klimatutsikter Bottnafjorden


1-12 november 2021 pågår FN:s stora klimatkonferens COP26 i Glasgow. Vi bjuder under dessa dagar in till lokal samling runt klimatkrisen och hur vi möter förändringar lokalt. Att mötas, att vara tillsammans i samma rum är förutsättningen för bra samtal. Café Olivia håller därför öppet varje dag 14-17. I Lilla Galleriet streamas sändningar från Glasgow, filmer och annat. Ett program växter fram under dagarna och kommer uppdateras på: https://bottnafjorden.se/inkopsf/wp/klimatutsikter-bottnafjorden-2021/

Elsa Agélii och andra sitter och broderar. På väggarna växer bilder och idéer fram. Titta in! Slå dig ner en stund! Byt några ord! Alla är lika varmt välkomna.

Med detta vill vi uppmuntra all annan verksamhet i trakten att under klimatkonferensen sätta fokus på klimatkrisen. I tolv dagar samlas vi omkring frågan hur vi där vi bor och verkar kan minska koldioxidutsläppen, öka den biologiska mångfalden, återställa vattnets naturliga kretslopp samt minska material och energikonsumtion osv . I föreningar och företag, på arbetsplatser och allmänna inrättningar, i klassrum och kök som i kyrkor.

Hör gärna av er med förslag och tankar!

Vi är tillsammans i detta.

Lena Falkheden <lena.falkheden@gmail.com>, Catharina Göransson <cath.g@telia.com>, Marcus Nordgren <murkas@gmail.com>
Initiativtagare till Klimatutsikter Bottnafjorden
Arbetsgruppen Föreläsningar & seminarier
Bottnafjordens inköpsförening