Vill du stötta hästflocken i Bottna?

Hej alla bottnabor!

Inför kommande vinter går vi ut med en förfrågan i lokalområdet angående bidrag till Bottnas hästflock.
Sammanlagt ingår 15 hästar i Bottnas hästflock. De har alla sina olika livserfarenheter med sig i bagaget. Flera av dem har blivit räddade från slakt eller avlivning. Vi är sju personer som sköter om hästarna tillsammans.  Våra sysslor är bland annat att se till eventuella skador, ge hö eller ordna bete, ge extra foder till de som behöver, mocka under vintern och ge dem kärlek (flera är väldigt gosiga!).  Ibland tar vi promenader med dem och rider dem som vill bli ridna.

Mary är den äldsta. Mary är 28 år och var ridskolehäst fram till att hon var 20. De senaste 8 åren har hon fått leva i flocken och slippa alla krav. Hon är egensinnig och med stor integritet. En gång rymde hon från en liten hage 7 km hemifrån och gick hem mitt i natten, för att hon hellre ville vara med en större flock än den hon skulle gå med. Nu när Mary är en äldre häst behöver hon extra omvårdnad och specialfoder.
Under vår, sommar och höst är Bottnas hästflock uppdelad i två och hjälper till med att hålla landskapet öppet runtom Bottna. Ni har kanske lagt märke till dem under en av alla flyttar som görs när de betat ned en hage och går till en ny, eller sett dem i någon av de hagar som de får ha till sitt förfogande.  Under vintern går alla hästar samlat i en stor hage på en gård i Bottna där de har tillgång till lösdriftsstall. Snart tar vi hem alla hästar till gården och vi ser fram emot att de båda grupperna blir en stor flock igen.  Inför detta förbereder vi så att de ska ha god tillgång till hö och värme. Vi kommer därför behöva köpa in nya täcken och en till foderhäck.

Alla bäckar små! Vill du vara med och stötta hästarna med en gåva så swisha till 0730800920 (Karin Höglund). Märk med ”Hästflocken”
Vi delar en update under vintern om hur hästarna mår.
Finns det andra sätt du kan bidra så får du gärna höra av dig till oss.
Ett stort tack för att du tagit dig tid att läsa!

Bästa hälsningar,
Karin Höglund, Mimi Pohlman, Lisa Karnfält, Cecilia Kent, Cecilia Gärde, Julia Chronholm j.chronholm@gmail.com, Marianne Hedberg