2021 10 17 Protokoll Extra föreningsstämma

Extra Föreningsstämma  17 oktober 2021
Den formella delen av sammankomsten.

15 medlemmar närvarande:  Marcus Nordgren, Claudia Theel, Anders Engelbeckt, Marie-Louise Ceder, Lena Falkheden, Catharina Göransson, Moonkee Horne, Britt Johansson, Eli Tistelö, Elsa Agélii, Mats Peterson, Ludmila Stocesova, Kerstin Hermansson, Elisabeth Berggren, och Gunnar Bäck. Dessutom deltog:  Sören Schou Jensen

  1. Mötet öppnas
    Britt öppnade mötet.2. Val av ordförande för mötet
    Britt Johansson valdes.

    3. Val av sekreterare för mötet
    Eli Tistelö valdes.

    4. Val av två justerare för mötet
    Mookee och Kerstin valdes som justerare.

    5. Fastställande av röstlängd
    Röstlängden fastställdes, bilaga 1.

    6. Val av extern revisor, vakant sedan ordinarie föreningsstämma
    På den ordinarie stämman valdes ingen extern revisor.
    Nu har valberedningen hittat en kandidat: Sören Schou Jensen. Bilaga 2.
    Sören berättade om sig själv. Han är ursprungligen från Köpenhamn. Har sysslat med kemi, ekonomi, miljövård, konst, och har 50 års erfarenhet av svenska föreningar. Mötet valde Sören och beslutade att ge honom ett arvode på 1000 kr för bokslut 2021. Arvodes storlek omprövar vi vid nästa årsmöte.

    7. Information om föreningens nya redovisningsföretag
    Tidigare har vi samarbetat med Bohusekonomi. Det nya redovisningsföretaget som vi nu anlitat med heter Sifferservice och ligger i Hunnebostrand. Kassören Anders och ordförande Britt har redan haft tre möten med Sifferservice och berättar att de är kunniga, tillgängliga och lätta att samarbeta med.

    8. Presentation och beslut rörande Styrelsens förslag om inrättande av stipendium för årlig utdelning.
    Bakgrund: Medlemmen Johanna Nylén önskade och fick befrielse från påslag på varor till sitt nystartade bageri Utgårds. Eftersom det tog mycket tid att bokföra favören beslutade styrelsen att i stället ge Johanna en summa pengar som stöd. Samt att ta fram ett förslag om att inrätta ett stöd-stipendium.

    Catharina och Anders har på uppdrag av styrelsen jobbat fram ett stipendie-förslag för lokala producenter eller miljöprojekt. Bilaga 3. En grupp ska enligt förslaget utses och det ska ingå i våra årsrutiner att dela ut stipendiet. Enligt förslaget ska vi börja med att dela ut 1000 kr per år till en stipendiat. Ett sätt att börja i liten skala och vara öppna för utveckling. En fråga som kom upp under mötet var ifall vi redan nu skulle kunna stödja fler än en stipendiat per år. En idé är att vi varje år tar beslut om hur stor del av föreningens överskott som ska användas till detta. Enligt förslaget behöver stipendiet inte gå till ett lokalt företag utan kan också gå till exempelvis miljövård. Anders ställde frågan hur det tekniskt skulle kunna fungera att stötta verksamhet utomlands. Mötet beslöt att säga ja till inrättandet av ett stipendium. Nästa steg är att styrelsen tillsammans med Catharina och Anders gör ett utskick till alla medlemmar och samlar intresserade som vill ansluta sig till stipendie-arbetsgruppen, som får i uppdrag att jobba vidare med kriterier och detaljer. Anders får även i uppdrag att undersöka möjligheten till att starta en stiftelse. Sifferservice konsulteras i denna fråga.

    9. Rapport Samverkan Bottnafjorden
    Britt har gjort en sammanställning av projektets ekonomiska redovisning.
    bilaga 4. Hon berättade att 20 000 kr har gått in i föreningen som ett administrativt stöd.
    En fullständig redovisning har skickats in till Västra Götalandsregionen och vi har fått positiv respons på den. Vi har fått många lovord kring projektet från regionen.
    Mötet beslutade att skicka ut rapporten, som projektledaren Julia Chronholm har skrivit, till samtliga medlemmar. Arbetet med Samverkan Bottnafjorden fortsätter med bland annat nätverksträffar. Beslutades också att bjuda in Julia till en torsdag, för vidare samtal.

    10. Övriga frågor
    Inga övriga frågor.

  2. Mötet avslutas
    Den formella delen av mötet avslutades och efter en fikapaus funderade mötet lite kring årets verksamhetsplan. Därefter samtalade vi i tre olika grupper kring sortiment, program (inklusive hållbarhet och medlemsfest) samt caféverksamheten. Innan vi skiljdes åt delade vi med oss lite av idéer och frågor som kommit upp i de tre grupperna.

—————————————-                ————————————–

Britt Johansson, ordförande                        Eli Tistelö, sekreterare

——————————————-           ——————————————-

Moonkee Horne, justerare                       Kerstin Hermansson, justerare