‘Processen’ utställning och fest 13-14 nov. + “Nyfiken på” Scenkonst Gerlesborg 16 nov.

Hej och välkomna på utställning och fest anordnat av Gerlesborgsskolans elever!

De flesta elever på skolan har ännu inte fått chansen att dela med sig av sina verk, de står snarare och göms i skrymslen och vrår i ateljéerna.
Men nu tänkte vi tillsammans skapa ett tillfälle för oss att få dela med oss av konsten i vår kreativa process.

Lördag 13 nov kl. 18:00
öppnas dörrarna till KKVs lokaler i Bohuslän. Det kommer bjudas på utställning med tilltugg och dryck och ett festligt arrangemang med framförd musik av elever från Gerlesborgsskolan & dj:s från bygden. Det kommer även bjudas på diverse performance!

På söndagen 14 nov fortgår utställningen mellan kl. 11-16.

Vi hoppas att se er alla njuta av både konst, musik och dans med oss.

Varmt välkomna!

Se event på facebook: https://www.facebook.com/events/607903277228234


Nyfiken på samspelet mellan språk, röst och kropp

Vi är nu inne på det tredje seminariet i vår ”nyfiken på-serie” och turen har kommit till vår gäst från den finska teatervärlden – Hanno Eskola. Han har under många år bl a varit lektor i scenframställning vid Tammerfors universitet och där lett många intressanta och nyskapande projekt. Det som först och främst fångat vår nyfikenhet är hur han har arbetat för att integrera språket i kroppen. Så här beskriver han själv arbetet:

”Språkbråkad kropp – vi prövade olika sätt att arbeta utifrån ett för skådespelarna helt främmande språk. syftet var att bli medveten om och ifrågasätta de kroppsidiom som hör ihop med modersmålet, och de klichéer som man lätt trillar i, när man vet och sätter sin lit till den semantiska meningen med de läten som man tar i sin mun.”

Projekten använde sig av flera olika språk – bl a spanska och kinesiska – och när föreställningsarbetet var klart uppfördes skådespelen i de länder språket talas. Det blev succé överallt!
Vi är nyfikna på att höra om tankarna bakom och lärdomarna som följde och vad vi som människor, scenkonstnärer och andra uttryckare kan lära av detta.

Tid: tisdagen den 16:e november kl 19-21 
Plats: Scenstudion Gerlesborg, Övre Hogslättsvägen 16

Inträde: 80 kr. (Swish eller kontant) Förbokning krävs till gunilla.rahm@scenkonstgerlesborg.se
Parkering: Mitt emot Villa Akvarellen, Övre Hogslättsv 19

Varmt välkomna!

SCENKONST
GERLESBORG