2022 01 23 Protokoll styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte söndagen den 23 januari 19.00-20.00

Närvarande på Zoom: Robert Kalmar, Lena Falkheden,Eli Tistelö,Anders Engelbrekt, Catharina Göransson, Claudia Theel

Vi började och avslutade mötet med en kort lägesrunda.

 

  1. Mötet öppnas av Britt
  2. Eli valdes till ordförande för dagens möte
  3. Till sekreterare valdes Britt och till justerare Claudia
  4. Mötet godkände dagordningen med tillägg av två punkter under punkt 8 övriga frågor.
  5. Fråga från Helena Kretz till styrelsen som tidigare mejlats ut via Marcus. Efter några rundor landade vi i följande beslut: Styrelsen skriver ett brev till Helena där vi uppmuntrar henne att starta samtal. Hon kan använda Zoom eller Café Olivia gratis. Skicka inbjudan via hemsidan, När det gäller hennes önskemål om att kunna använda hemsidan för ”speakers corner” eller likanande forum så vill styrelsen hänskjuta frågan till årsmötet. Vi tycker att medlemmarna skall avgöra om vi skall skapa ett forum för debatt av frågor som medlemmarna vill debattera. Britt kontaktar Marcus och får information om det forum som funnits tidigare på hemsidan.
    Eli skriver ett utkast till svar till Helena och övriga styrelsen kollar på det innan det skickas.
  6. Tillgänglighet av protokoll mm för vår externa revisor. Britt har haft mejlkontakt med vår externa revisor och han vill ha alla protokoll digitalt. Hon undrar om det är ok att ge honom inloggning till vår hemsida där allt finns. Går det att skriva ett avtal med honom om att han inte nyttjar de kontaktuppgifter som finns på medlemmarna. Tillåter GDPR- lagen att vi gör detta? Eftersom det kom upp många frågetecken så beslutade vid följande: Britt kontaktar Joanna Schröder som är GDPR-ansvarig för att se vad lagen tillåter. Om det finns någon osäkerhet i att lämna ut inloggningen så löser Britt det på annat sätt.
  7. Valberedningens arbete. Britt vill förtydliga till styrelsen att valberedningen skall arbeta självständigt. Vi kan hjälpa valberedningen genom att berätta hur vi jobbar och även ge tips på vilka egenskaper som kan vara bra att ha för att vi skall få en så bra styrelse som möjligt.
  8. Övriga frågor:
    -Boban informerade om att Bottnafjordens kulturfestivalförening håller på att avvecklas. Det finns en del pengar i föreningen som kan användas till kulturaktiviteter. Man kan kontakta Per Berger,mejl :perberger1@gmail.com om man har någon idé.-Catharina informerade om att Not Quite i Fengerfors kommer att bli inbjudna under våren. Catharina och Krisitn på KKV-B håller på med en inbjudan. Tanken är att mötas och se villka likheter/skillnader som dessa platser har och om man kan hitta samarbete.
  9. Mötet avslutas

    ………………………………..                                          ………………………..

    Eli Tistelö, ordförande                                                    Britt Johansson, sekreterare

     

     

    ………………………………

    Claudia Theel, justerare