Första nyhetsbrevet 2022

Ute yr snön och den lilla gnutta av vårkänslor som fanns för några dagar sedan är som bortblåst. Då passar det bra att skriva årets första nyhetsbrev.

Ordinarie årsstämma
Den 24 april kl 15.00 – 18.00 är det dags för vår ordinarie årsstämma.
I år möts vi på Gerlesborgsskolan, kallelse kommer.

Vi börjar med den formella stämman och efter fikapaus delar vi upp oss i arbetsgrupper, för att samtala om några angelägna frågor. Tanken är att vi också kan skapa underlag för att fatta beslut på en extra föreningsstämma. Styrelsen har samlat några frågor. Har du något som du vill att medlemmar ska få chans att samtala kring?
Mejla Britt Johanssson: gmajsan160@gmail.com , senast 27 mars.

Inför årsstämman är valberedningen i full gång med sitt arbete.
Vi vill passa på att berätta lite om hur vi arbetar i styrelsen:

För oss är det goda samtalet och tilliten viktiga och vi andvänder arbetssätt som gynnar detta. Våra styrelsemöten börjar och slutar med en runda där alla säger några ord om hur det är just nu. I avslutningrundan säger vi också några ord om hur vi upplevt mötet. För att alla ska komma till tals använder vi ofta rundor även när vi pratar om frågor inför beslut. När vi lyssnar på alla närvarande kommer fler aspekter och synvinklar fram och våra beslut blir bättre. Vi strävar alltid efter att nå koncensus.

Tycker du att det verkar spännande att komma med i vårt styrelsegäng så hör gärna av dig till valberedningen:

Paula Oksanen, paulina.elina.oksanen@gmail.com,
Jobst Mailänder, jobst.mailander@telia.com
eller Barbro Bliss barbro.bliss@gmail.com

Medlemsfest
Det är dags att fira att vi kan ses igen och att våren och ljuset är på väg tillbaka.
Vi hade tidigare planerat in medlemsfest i samband med årsstämman, men Stensalen är bokad så vi flyttar festen till 7 maj. Tanken är att vi gör en fest med liknande upplägg som jubileumsfesten.
Vill vara med i festkommitén? Mejla till Britt senast 20 mars. gmajsan160@gmail.com

Café Olivia
15 februari nyinvigdes Café Olivia efter renovering av bl.a köksdelen. Inköpsföreningen har stått för mycket av kostnaden, men även KKV-b har bidragit.

Stort tack till er som var med och fixade allt!

Lilla Galleriet har fått ett nytt golv och toaletterna har fått en rejäl uppfrächning som vi är glada för. Detta har KKV-b bekostat.

Vill var med och jobba i caféet? Hör av dig:
Tisdagscaféet: Moonkee Horne, moonkeehorne@gmail.com
Torsdagssoppan och lördag/söndag: Lena Falkheden, lena.falkheden@gmail.com

Bottnafjorden glöder
Den 5 och 6 mars pågår festivalen Bottnafjorden glöder. Vi deltar genom att hålla öppet och visa vår fina butik för alla 12.00 – 16.00. Vi kommer att ha dagskassörer på plats och även besökare som inte är medlemmar kommer att ges möjlighet att handla. Cafe Olivia håller öppet samma tider.

Samverkan Bottnafjorden
Ungefär varannan månad har vi nätverksträffar och stämmer av vad som händer i de olika arbetsgrupper som bildades under projektet. Fokus under våren är att diskutera hur vi skall organisera oss i framtiden. Vi återkommer med detaljer senare i vår.

Covidsituationen
Nu när allmänna restriktioner har upphört släpper vi restriktionerna även hos oss.
I caféet rekommenderar vi fortfarande att hålla avstånd.
Och butiken har kvar munskydd och handsprit för den som vill använda detta. Dagskassörerna har mandat att själva bestämma om de vill begränsa antalet personer som handlar samtidigt.

Tanums kommuns miljöpris
Vår förening har tilldelats detta pris! Den 6 juni kommer vi att vara med på en utdelningsceremoni i Tanumshede. Alla som vill vara med är välkomna, detaljer kommer. Prissumman är 6.000 kr. Har du någon ide om hur vi skall använda dessa pengar? Hör av dig till: Britt gmajsan160@gmail.com

 

Vänliga vårvinterhälsningar
Styrelsen genom Britt och Eli