Performance på lördag + Konsert, Gerlesborgsskolan 2 april

Performance på lördag 12 mars kl 16 – Gerlesborgsskolan Samlingssalen


Lisa Ullén-Nina de Heney Duo

+ Bottnas nya musikkollektiv för experimentell musik!

Lördagen 2 april kl 19.30

Pianisten Lisa Ullén är en centralfigur inom den svenska jazz- och experimentella improvisations-scenen i Sverige idag. 2018 tilldelades hon bland annat Sveriges Radios utmärkelse Jazzkatten som årets kompositör. Till Gerlesborgsskolan kommer hon den här kvällen med inte mindre än två av sina band/projekt.

Först ut i en konsert med kontrabasisten Nina de Heney, en dynamisk duo som skjutit fram positionerna för den fria improvisationen de senaste 15 åren. Efter paus hör vi Lisa som en av de konstnärliga ledarna i projektet Reading Music i vad som kan vara startskottet för ett nytt lokalt musikkollektiv med intresse för att utforska ljud tillsammans!

Om Lisa och Nina
Lisa Ullén och Nina de Heney har funnits som duo sedan 2007 och profilerade sig då snabbt som en av de mer spännande grupperna på den svenska improvisationscenen. De har båda var och en för sig etablerat ett djupt personligt uttryck genom sitt musicerande och som duo släppte de sitt andra album “HYDROZOA” på Found You Recording 2020.

Om Reading Music
Projektet Reading Music kommer att genomföra en workshop på skolan tidigare på dagen innan konsert. Workshopen kommer att arbeta konkret med olika sätt att läsa musik, strukturera ljud vid en gruppimprovisation. Arbetet kommer att redovisas som en del av konsertkvällen och involvera både elever och lokala musiker och ljudintresserade improvisatörer!

Reading Music består av Lisa Ullén (piano), Johan Arrias (klarinett/ saxofon) och Henrik Olsson (objekt och elektronik). Dessutom får vi alltså även, för första gången, höra såväl okända som bekanta ljudkonstnärer framföra två nya verk tillsammans i vad som kanske kan komma att bli bygdens nya experimentella musikkollektiv:

Anders Dahl, Hanna Macke, Jonatan Liljedal, Johannes Bergmark, Theresa Fend, Lukasz Stanek, Ashraful Kadir och Kenneth Alex.

Välkomna!

Entré: 100 kr. 

Barn under 12 år samt studenter på Gerlesborgsskolan/Scenkonst: fri entré

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan BohuslänFörköp via Billetto HÄR