Common Ground – ljudinstallation och releasefest!

Fredag 13 maj, kl 17-21
Lördag 14 maj, kl 11-13
Lilla Galleriet , KKV-B
Fri entré

Musikern Henrik Olsson har under pandemin, i samarbete med keramikern Malin Rydén Mölholm, genomfört det ambitiösa ljudprojektet Common Ground som nu presenteras med både en premiär av ett nytt ljudverk och en releasefest för 25 keramiska cd-skivor.

Common Ground #1-25 är en serie inspelningar av ett akustiskt DJ-set för två roterande vinylspelare på sammanlagt drygt tolv timmar. Variationsverket släpps i 25 exklusiva exemplar och för första, och troligen enda, gången kommer ni under det här vernissaget ha möjlighet att se den kompletta utgåvan samlad. Alla skivor påminnande om varandra och ändå olika, snyggt tummade och brända av Malin i vit och grön glasyr.

Dessutom tittar vi på molnfilm tillsammans och upplever en ljudinstallation som egentligen är en fyra timmar lång komposition för sex skivspelare och noll musiker.

Fredagen 13/5 kl 17.00 drar ljudinstallationen igång och varar fram till kl 21.00, därefter lyssnar vi på annan musik och releasefesten fortsätter så länge vi har lust. Dryck och tilltugg kommer finnas.

De som inte kan dyka upp på fredagen får en andra chans kl 11-13 på lördagen.

Välkomna!