Konsert 20/4: Johannes Fend + Om tillbyggnaden av Café Olivia/Ett kulturrum

Onsdag 20e april 2022, kl 19.30

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entre: 50 kr, inget förköp.

Elever Gerlesborgsskolan/Scenkonst samt barn under 12 år: Fri entré

Vi passar på att arrangera en konsert med den unge begåvade kontrabasisten Johannes Fend (NL) när han ändå är på besök i Gerlesborg. Hör honom framföra sitt stycke Journey – ett nyskrivet solo för kontrabas utgivet så sent som i november 2021. Musiken har växt fram under pandemins restriktioner med ambitionen att trots allt ge sig ut på en resa, med slutna ögon och öppna öron.

Press:

‘After hearing the last notes of the album fade away, we could only stammer three letters: Wow!’ – Hans Vermeulen (Luminous Dash)

‘Innovative, virtuoso, sensitive’– Süddeutsche Zeitung

‘Johannes Fend has a presence and technique that make you become quiet. He is above all exceptionally musical: everything he plays sounds as if all other possibilities were irrelevant’.– Eddy Determeyer

www.johannesfend.com

Videoklipp


4 april 2022

TILL DIG SOM BETALAT IN ETT EKONOMISKT BIDRAG TILL EN TILLBYGGNAD AV CAFÉ OLIVIA/ETT KULTURRUM

För drygt tre år sen startade vi en insamling för att få ihop en grundplåt för en tillbyggnad av Café Olivia. Sedan dessa har en hel del hänt och vi ber om ursäkt till er som bidragit att ni inte hört något från arbetsgruppen. Pandemin kom emellan och projektet har legat på is. De inbetalade bidragen, totalt drygt 140 000 kr, finns i tryggt förvar på ett särskilt konto på Bottnafjordens inköpsförening.

Det som också hänt är att fastigheten Gerlesborg 2:1 blivit ansluten till kommunalt vatten och avlopp vilket är mycket bra. Dock innebär detta avsevärt högre kostnader för G2:1, vilket i sin tur medfört ökade hyreskostnader för KKV-B och Inköpsföreningen. Av ekonomiska skäl har vi därför, stället för att satsa på en tillbyggnad av caféet, fokuserat på att hitta former för att samverka i befintliga lokaler. Det finns nu en samverkansgrupp med representanter för KKV-B, G2:1 och Inköpsföreningen som ansvarar för att på bästa sätt samordna användningen av cafélokalen och Lilla galleriet för både café, utställningar och möten. Caféköket har också rustats upp och Lilla galleriet och toaletter har fått ny golvbeläggning och målats om. Vi kommer efter sommaren att återuppta samtalen om fortsatt upprustning av caféet och behovet av en ev tilbyggnad.

I prospektet för tillbyggnaden sa vi att om bygget inte blir av så betalas pengarna tillbaka inom 2 år. Vi undrar nu om du kan tänka dig att låta pengarna stå kvar på Inköpsföreningens särskilda konto i avvaktan på framtida planer? Vill du istället ha ditt bidrag återbetalat så går det naturligtvis bra.

Vi är tacksamma om du meddelar arbetsgruppen om du låter ditt bidrag stå kvar på tillbyggnadskontot eller om du vill ha det återbetalat! Maila till Lena Falkheden: lena.falkheden@gmail.com.

Ett stort TACK till alla som bidragit till en tillbyggnad av Café Olivia! 

Arbetsgruppen för caféutbyggnad/kulturrum:
Lena Falkheden, Biottnafjordens inköpsförening
Marcus Nordgren, Bottnafjordens inköpsförening
Stefan Ceder, KKV-B
Elisabeth Åström, KKV-B
Malin Sellmann, G2:1
Janolof Bengtsson, KKV-B/G2:1
Bengt Gustafsson, Bottnafjordens inköpsförening