28 juni 2022

Sommaren är äntligen här med fantastisk grönska och blomprakt. Efter en hektisk vår så längtrar vi alla efter semesterledighet. Den nya styrelsen hade sitt sista styrelsemöte den 14 juni innan sommaruppehållet.

De nya ledamöterna som valdes på årsstämman är:
Britt Ignell vice ordförande
Britt Hedlund kassör
Lars Nyberg ledamot
Claudia Theel som också är med i styrelsen har tagit över ansvaret för våra nycklar efter Siv Hermansson.

På årsstämman beslutades några saker som vi gärna vill berätta för er:
På varor som beställs efter den 1 augusti kommer vi endast lägga på  6% i påslag på inköpspriset istället för 8% som det var tidigare. Denna förändring gäller fram till nästa årsstämma. Många varor kommer att bli dyrare pga världsläget och det är viktigt att ni medlemmar har råd att fortsätta handla i butiken. Info till alla uppackare kommer.

Årsstämman beslöt även att lokala företag som levererar till butiken kan bli medlemmar och har då ingen annan arbetsinsatts än att levera produkter och sköta allt omkringarbete. De kommer att gå introduktion precis som alla andra nya medlemmar.

Butiken har nu gått in i sommarledighet för dagskassörerna och så är det även med upppackningsansvariga. Det är beställt extra mycket varor så förhoppningsvis räcker det fram till mitten av augusti då allt drar igång som vanligt.

Den 22 maj hade vi tillsammans med KKV och G2:1 en gemensam röjardag då vi bl.a bytte förrådsplats. Vårt förråd är numera nummer två, räknat från Café Olivia. Vi har även fått ytterdörrar och till hösten hoppas vi att med gemensamma krafter  bygga mellanväggar mellan de olika båsen. Det blev 4 fulla släpkärror som gick till återvinningsstationen.

För Café Olivia börjar nu sommarperioden och caféet kommer att vara öppet tisdag till söndag kl 12.00-17.00 fr om 28 juni – 21 augusti.

KKV:s sommarutsällning har nu öppat i Stensalen och Lilla Galleriet, likaså butiken 50 kvadrat. Öppettiderna är desamma som Café Olivia: tisdag-söndag kl 12.00-17.00.

Vi i styrelsen önskar alla en fin sommar!