Nytt i butiken, lagom till midsommar

Cidern som vi har tagit in heter La Ribaude. Den är ekologisk, torr och alkoholfri.
Innehållet
är 100% äpple. Ursprung: Pay d´Auge, Normandie, Frankrike.
Äppelsorter: Traditionella ekologiska cideräppelsorter.
Om producenten: Familjen Deschamps har i nio generationer tillverkat cider och calvados.
Produktion: Handplockad frukt, man använder de mest doftrika äpplena. Filtrerad och pastöriserad. Cidern importeras till Sverige av företaget Riktig Cider som grundades år 2004 och drivs av Anna Häggblom och Ola Stålhammar . Cidern finns nu på Inköpsföreningen och i två storlekar: en flaska (kapsyl) på 33 cl (28:-) och en flaska på 750 cl med champagnekork (34:-). La Ribaude är jättegod och ett utomordentligt alternativ till vin. Perfekt för sommarens alla fester och närhelst på året. Avnjutes kyld (det går även bra rumstempererad) och passar till all mat, även desserter. Utmärkt till jordgubbar!

På temat dryck så kan vår lokala äppelmust också starkt rekommenderas. Tillverkas av Per Persson i Täcklebo på mindre 33cl flaskor för 20 kr.

 

En inte lika traditionell del av midsommarmaten är ju miso, en bönpasta som har ursprung i Kina och Japan och som de flesta nog stött på som Misosoppa på någon sushirestaurang. I butiken finns det nu fantastiskt god miso från Ville på Majornas miso i Göteborg. Tillverkat av bondbönor/favabönor som jag har skalat här i Bottna och som är odlade i trakten.
Mison ska kylförvaras och står därför i kylskåpet i butiken. 59 kr för 200 g.