Konsert på Gerlesborgsskolan tis 27/9 + Författarsamtal i Lilla Galleriet

Auguste Vickunaite (LT/DE) & Sholto Dobie (UK/LT)

Tis den 27 september kl 19.30.

Gerlesborgsskolan Bohuslän, samlingssalen. Inget förköp, biljett köps vid entrén.

Entré 100 kr. Barn under 12 år samt studenter på Gerlesborgsskolan/ Scenstudion; fri entré

Konserthösten är i full gång på Gerlesborgsskolan och på tisdag den 27/9 kl 19.30 får vi spännande internationellt besök från Lettland och Storbritanien av de två egensinnigt konstnärliga ljudfixarna och instrumentbyggarna Auguste och Sholto. Två solokonserter med trevligt häng, snacks och dryck i pausen, välkommen att vidga dina musikaliska vyer en helt vanlig tisdagskväll!

Auguste använder en gammal rullbandspelare för att generera, spela in och framföra ljud vilka i sin tur utgår från just gamla slitna rullband och den föråldrade bandmaskinens trassliga egenheter och mekaniska krångel.Sholtos musik är personlig och intuitiv och framförs på ett instrument han själv konstruerat utifrån utsorterade orgelrör och säckpipor.

Auguste Vickunaite och Sholto Dobie möttes i Vilnius i Litauen, Augustes födelseort och Sholtos nuvarande hemvist.

Auguste Vickunaite


Auguste Vickunaite är en Berlin-baserad litauisk ljudkonstnär med bakgrund som naturvetenskaplig fysiker.

Live- och förinspelat ljudmaterial på tape-loopar skapar ljudcollage av röster, fältinspelningar, akustiska instrument och hittade föremål. Hon har gett solokonserter i en mängd olika sammanhang runt om Europa och hennes musik finns utgiven på bolagen Klammklang och Das Andere Selbst.

Sholto Dobie


Sholto Dobie är född Edinburgh och bor I Vilnius. Han arbetar med ljud, musik och performancekonst och organiserar även själv konserter och utställningar.

Musiken utgår från lösa strukturer i vilka en uppsjö av ljudkällor blandea, så som en hembygd orgel, vevlira och fältinspelningar. Hans suggestiva framträdanden är lika fingertoppskänsliga som absurda. Hans musik finns utgiven på Penultimate Press, Mappa, Thanet Tape Center och TakuRoku.

MVH Musikerrådet Gerlesborgsskolan <musikgerlesborg@gmail.com>


Välkommen på författarsamtal i Lilla Galleriet!

Varmt välkommen på författarsamtal med den indonesiske författaren Nuril Basri! Nuril besöker Sverige och Tanum då han under oktober månad bor och verkar i Tanums kommun inom ramen för AIR Litteratur, ett stipendium i samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Tanums bibliotek och KKV (konstnärernas kollektivverkstad) Bohuslän.

Några av Nurils verk finns översatta till engelska, såsom “Not a virgin” och “Love, lies and indomee”. Hans skrivande rör sig över tragikomiska romaner och utvecklingsromaner, om spänningar mellan det traditionella och det moderna, Islam, HBTQ, ensamhet och vänskap. Hör honom berätta om detta och mer, under en författarkväll som inramas av mat, fika och KKV:s mysiga miljöer.

Tisdag 25/10 kl. 18.00 på Lilla galleriet, KKV Bohuslän, Skärholmen.

På Café Olivia serveras mat och fika innan Nurils framträdande.

Fri entré. Föranmälan på bibliotekets hemsida bibliotek.ranrike.se/evenemang eller till 0525-182 35.