20221011 protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte
tisdagen den 11 oktober 2022 17.00-19.00 hos Britt J

Närvarande: Lena Falkheden, Claudia Theel, Catharina Göransson, Britt Hedlund, Britt Johansson.

 

  1. Mötet öppnas
  2. Britt J väljs till ordförande för mötet
  3. Till mötessekreterare väljs Catharina Göransson och till justerare Claudia Theel.
  4. Dagordningen godkänns.
  5. Föregående mötesprotokoll godkänns.
  6. Från arbetsgrupperna rapporter

A: Arbetsorganisation
-Nya medlemmar

Linda Sahlén Dahlberg, Nicklas Söderberg, Erna Gustafsson (leverantör). Introduktionsmöte för nya medlemmar hålls 4 december.

 

B: Sortimentsgruppen

-Utkast på kriterier för inköp till butiken

Britt J rapporterar från gruppen ang. hållbarhetskriterier. Detta blir en diskussionspunkt på medlemsmötet.

 

C: Nätverket Samverkan Bottnafjorden

Britt J rapporterar från möte som hölls idag på förmiddagen. Regionen har erbjudit oss att söka en heltidstjänst för tre år, för processledning av platsutveckling. Carl Forsberg sköter ansökan med bidrag från Lena F och Britt J. Fokus ligger på att skapa mera inflyttning i området Tossene, Bovallstrand, Bottna Gerlesborg, Bärfendal. Bostäder behövs. Som en del i projektet startas ett bygdebolag som blir programansvariga. Innan detta bildats tar inköpsföreningen det ansvaret. Vi har som inköpsförening ett helt annat utgångsläge i dag, med ny revisionsfirma. Skapa en arbetsplats för projektledaren. Johan Ingestad är ny och operativfunktion som VD ordförande i stiftelsen Gerlesborgsskolan.

 

D: Välkomnande av Gerlesborgsskolans och Scenstudions elever. Lena rapporterar. Mycket lyckat. Lena säger att det är oklart vem som organiserar och att det framgent skulle kunna ligga på samverkansgruppen.

 

  1. Ekonomi

-Britt H rapporterar från bra möte angående avstämning med Sifferservice.

Resultatrapporten för innevarande verksamhetsår gav ingen anledning till anmärkningar. Arbetet löper på. Läget är gott. Men några osäkerhetsmoment är den hyreshöjning som inte förhandlats och de stigande energipriserna.

 

-Britt J har sagt ja till inköp av begagnad diskmaskin till Café Olivia. Den ska installeras. Jonna skickar faktura eller kvitto. Installation kräver slang och fästanordningar. Lena frågar Frans som hör med Sven Börjesson.

 

– Britt J redovisar ekonomin från höstmarknaden. Nettovinst på nästan 15.000.

 

Underlag för punkten på medlemsmötet angående kulturrumspengarna. Diskuterades aspekter: Starta upp projektet igen eller använda pengarna till annat. Bygga upp ett säkert förråd som extra lager i vårt uteförråd? Inköp av butiksinredning och förvaring. Lena kollar om kulturrumsgruppen kan ses innan medlemsmötet för att höra vad det tycker

 

 

  1. Uppdatering nyckelsystem, Britt J rapporterar att offert nu inväntas från Fyrstads el och CDVI. Britt och Helena, ledamot i styrelsen KKV, kommer att vara med på ett möte på plats med firman. Billigast möjliga alternativ. Lokal router diskuteras, ett eget Wifi ska inköpsföreningen nog ha.

 

  1. FRG, Frivilliga resursgruppen i Tanum. Catharina kontaktar matsäkerhetsgruppen Linda, Thomas, Emil O och Jonas Stoces. Carl Forsberg kanske också? 19 oktober startar FRG kurs med 11 träffar på Räddningstjänsten. Cath skickar mejl till ovanstående, CC-a Lena F och Britt J. Informera Sven B och Siv H. Jonas Stoces: jonas@cosmicriot.com 073-673 45 40

 

  1. Övriga frågor

Lördag 17 december är det julmarknad.

 

  1. Mötet avslutas

 

 

Dagens samtalsämnen, se nedan.

  1. Google Drive. Genomgång av vad arbetsgruppen gjort tillsammans med Marcus. Detta hänskjuts till nästa möte.
  2. Genomgång av planeringen för medlemsmötet 23 oktober kl 15. Tema MATEN. Eli och Britt J planerar. Diskuterade utformning av nästa påminnelse och beslöt att tillfråga Marcus om att göra en informativ, vacker och lockande inbjudan.
  3. Förslag att Britt Ignell, (kommunikatör) Mats Peterson (fotograf)och Marcus Nordlund(webbansvarig) bildar denna grupp. Marcus behöver avlastning. Helena Kretz ska också tillfrågas. Instagram, café Olivia har ett konto.

 

Ordförande: Britt Johansson

Sekreterare: Catharina Göransson

Justeras: Claudia Theel