Torsdagssoppa + Samtal om rörelser i trakten + Fredagspub + Konserter på Gerlesborgsskolan

Torsdagssoppa!

Idag är det soppa på Café Olivia. Jag väljer närodlat och färgstarkt. Orange vintersquash, svenska linser och rödbeta. Något sött efter maten ska jag nog också få till. Välkomna mellan 17:15-18:45.

/ Marcus


Och efter soppan:

Rörelser kring Bottnafjorden – Samtal kring en bilfri infrastruktur

Välkommen till Olivia på idag kl 19:00. Vi tänker prata om hur vi kan gå vidare med vandrings– och cykelleder i trakten, kopplat till aktiviteter och mötesplatser, befintliga och planerade.

Rekreation och aktiviteter i naturen, transporter till och från våra kulturinstitutioner, marknader, utställningar och andra arrangemang och mötesplatser, arbetspendling och besökare utifrån. Vi som bor här vill kunna röra oss fritt och enkelt i närområdet av många skäl, vi vill också kunna erbjuda besökare det samma med tydlig information.

Välkommen på torsdag att hjälpa till att skapa vår framtid i närområdet.

Marcus, Boban, Bosse


Hej BottnaGerlesborg!

Denna vecka är det dags för min andra runda av café / pub på Olivia. Skulle va roligt att se er där!

Föranmäl er genom följande formulär: https://forms.gle/UFB3zCxFQt3L8zns7

/ Maxine



Composer in residence: Rosali Grankull + Bohuslän Big Bang

Kl 19.30 lör den 26 november 2022
Fri entré
Samlingssalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Workshopdagar med det lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang under konstnärlig ledning av Rosali presenteras vid en offentlig konsert lördagen den 26/11 2022 kl 19.30 i samlingssalen på Gerlesborgsskolan Bohuslän.

Medverkande: Julia Cronholm, Johannes Bergmark, Hanna Macke, Björn Hansson, Summer Olofsson, Jonatan Liljedahl, Tove Axel-Nilsson Karlsson, Anders Dahl, Maxine Braun, Henrik Olsson, Filippa Buenemann, Hannes Sälssi, Rebecka Englund, Kenneth Alex, Alba Bergelin, Axel Demirsson.

Presenterar sitt arbete från ljudworkshopen, bl.a ett uruppförande av stycket ”Musik för strängar & silke – laborationsverk för 1-99 personer”

Rosali Grankull är en tonsättare, musiker och ljudkonstnär bosatt i Göteborg som arbetar med akustiska instrument, objekt, litteratur, mikrofoner och människor.

Under några dagar i november kommer Rosali Grankull i rollen som konstnärlig ledare hålla i en workshop för lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang. Ett arbete som sedan presenteras vid en offentlig konsert lördagen den 26 november kl 19.30 i samlingssalen på skolan.

Samarbetet utgår från hur Rosali som musiker och kompositör lyssnar till ljud och hur ljud kan organiseras för att skapa en helhet/form i en demokratisk anda där såväl professionella musiker som ljudnyfikna amatörer kan hitta sin plats i musiken.

Rosali Grankull

I sitt arbete letar hon efter en tunn linje av instabilitet för att möjliggöra oväntade frågor och perspektiv i musik.

Hon är intresserad av ljudens kvalitéer och att alla ljud kommer från en rörelse/händelse. Samspelet mellan partituret och den taktila upplevelsen av fysiska material är en viktig aspekt, att låta perspektiven föra en dialog och samarbeta i sökandet efter ett styckes identitet.

Rosali är angelägen om att delta i olika samarbeten med andra konstdiscipliner – i ett försök att tänja på var och hur en musikalisk situation kan uppstå.

Arbetar nationellt och internationellt och har skrivit musik för bland annat blås- och symfoniorkestrar, kammarmusikensembler, teater, nutida dans och körer, skapat ljudinstallationer och samarbetat med textilkonstnärer, regissörer, skådespelare, koreografer, keramiker etc.

Arrangemanget sker i samarbete med Musikcentrum Väst. Ett nytt spännande samarbete med fokus på att presentera lokala musiker, band och projekt verksamma i Västra Götalandsregionen.

MVH Musikerrådet Gerlesborgsskolan