Storytelling, tre berättarkvällar – några platser kvar

Några platser kvar

Det finns fortfarande några platser kvar till vinterns storytelling-serie, info se nedan – om du är intresserad så anmäl dig  till eva@uttryckslabbet.com så snart som möjligt: ”först till kvarn…”

Storytelling – historier som förmedlats av andra arter för att inspirera människan.

En serie om tre berättarkvällar på Scenstudion där Emelie Cajsdotter delger sina historier till alla som vill lyssna

“Hur kommer det sig att vi människor är så separerade? Att det är så tyst runtomkring oss. Kanske har vi till och med slutat tala med varandra, och ägnar oss mest åt utbyte av information. Efter att ha ägnat ett helt liv åt att lyssna till andra arter, och dokumentera detta lyssnande på olika sätt, har mängden historier med tiden ökat. Och det stod klart från allra första början; det här är inte ämnat bara för mina öron. Det här berör oss, som art, lika mycket som mig som person.
Livet, döden och kärleken. Vi kan ju börja där..

En av mina främsta lärare i människogestalt var Marion Rosen. Hon grundade Rosenmetoden, som bygger på att kroppen bevarar minnet av obearbetade känslor. Enda sättet att släppa taget och gå vidare är att tillåta känslan att bara få vara där, och uppleva den till fullo. Hon ägnade ett helt liv åt att lyssna med kroppen, via beröring, till andra kroppars berättelser.
När vi lärde känna varandra skulle Marion snart fylla 90 år. Och resultatet av den vänskapen blev att jag under ett antal års tid reste fram och tillbaka till Berkeley i Kalifornien, där hon bodde. Inte så mycket för att arbeta ihop, även om vi gjorde det också. Nej, det handlade främst om alla dessa historier. The stories, I want to hear the stories! Så brukade hon säga. Vissa historier ville hon höra flera gånger. Hon önskade sig historier i 90-årspresent.

Så för att hylla Marion och av nyfiken förundran inför andra arters perspektiv på tillvaron, finns det möjlighet att komma till Scenstudion under sammanlagt tre kvällar – för att lyssna. I det stora rum, som hästen Funny brukar kalla för akvariet, finns gott om utrymme. Kanske är det skymning. Kanske kan vi för en stund kliva in i en annan värld…”

Kostnad: 900 kr för tre berättarkvällar. Hela summan betalas i förskott, senast 3/1, till SCENKONST GERLESBORG bg 5588-6584
Datum: 4/1, 1/2, 1/3 (onsdagar)
Tid:18 – 21, paus med medtagen matsäck 19.30 – 20. Vi bjuder på kaffe och te.
Plats: Scenstudion Gerlesborg, Övre Hogslättsvägen 16, Gerlesborg

Anmälan till: eva@uttryckslabbet.com 
Varmt välkomna!

SCENKONST
GERLESBORG