Till medlemmar i KKV-B och Inköpsföreningen

Styrelsen för den ekonomiska föreningen Gerlesborg 2:1 (g21), som äger fastigheten, har  under året haft fullt upp med att planera och hitta lösningar för det översvämningsskydd  försäkringsbolaget kräver, förbättringar av pelletsvärme systemet, lagt om avloppssystemet  och åtgärdat avloppet från kontoret, kök och entré, som var tvunget att hackas upp och  läggas om! Ett stort jobb, som inte hade blivit gjort om inte KKV-B, genom Ulf och Mikael,  hade ställt upp och gjort det tuffa jobbet.

KKV-B och g21 är helt beroende av varandra. G21 äger och förvaltar fastigheten ideellt och  utan anställda. KKV-B driver verksamhet och har tillsyn genom daglig personal.  120 av g21s 180 medlemmar är också medlemmar i KKV-B, 14 medlemmar är också med i  INK, Inköpsföreningen och 4 i Båtverkstaden.

Vi är mycket tacksamma för det goda samarbete vi har med KKV-Bs styrelse, som alltid  ställer upp med problemlösningar. INK bidrar med sina verksamheter till att göra KKV-B till  en attraktiv mötesplats. Café Olivia är mycket betydelsefullt både för arbetande konstnärer,  utställningsbesökare och allmänhet. De tre föreningarna kompletterar varandra bra och vi  önskar att fler av deras medlemmarna också vill vara med och ta ansvar för fastigheten  genom att bli medlemmar i g21. Det är en styrka trots allt att vara sin egen hyresvärd.

Nybygget är g21s stolthet och har fungerat bra. Vi har genom det säkrat att vår största  hyresgäst KKV-B nu kan utveckla sin verksamhet under 3/4dels året. Detta hade inte gått  utan Tanums kommuns första insats på 90 000 kr, som löste ut 290 000kr från  regionutvecklingsnämnden till en förstudie. Förstudien gav 1,5 miljoner från regionens  kulturnämnd, 500 000 kr från Tanums och Sotenäs kommuner, 90 000 från Thordénstiftelsen  och många mindre bidrag genom förlagsinsatser, donatorer och inte minst från våra medlemmar i form av extra medlemsinsatser.

I övrigt så är g21s stora problem vår dåliga ekonomi och vi har behövt göra en stor  hyreshöjning inför nästa år. Den menar vi skall täcka våra basala driftskostnader av  fastigheten, men inget annat. Därför vädjar vi nu till er alla att stödja oss genom att teckna  medlemskap, värva nya medlemmar, sälja förlagsandelar eller ge gåvor.

Med detta utskick finns en vädjan om stöd, så att vi nu kan fortsätta utveckla resten av  fastigheten. I första hand med solceller på huggarbåsens tak, renovering av värmesystemet  och ytterligare nödvändiga underhållsåtgärder på fastigheten.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen,

Malin, Jith, Annett, Janolof, Hans-Erik, Theo och Per.

E-post: infogerlesborg21@gmail.com

www.g21.se

 

hjälp_G21_22 Upprop.pdf

H J Ä L P!
VÅR FASTIGHET g21 ÄR I AKUT BEHOV AV FÖRBÄTTRINGAR AV VÄRMESTYSTEMET, SOLPANELER & ÖVERSVÄMNINGSSKYDD med mera!
MEN …. DET ÄR EBB I KASSAN…….

✓ BLI MEDLEM – vi behöver bli fler!
✓ SÄTT in EXTRA MEDLEMSINSATS
✓ KÖP en FÖRLAGSANDEL
✓ SKÄNK en PENNINGGÅVA

SE INFO NEDAN!
– Blankett att fylla i och skicka in är bifogad.

Du kan också hjälpa oss genom att värva stöd från andra i ditt nätverk, som tycker våra lokaler och verksamheter är viktiga!

/ Styrelsen G2:1
Malin, Jith, Annett, Janolof, Theo, Hans-Erik och Per
✓ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
-G2:1 har ca 170 medlemmar
-KKV-B har ca 350 medlemmar (varav 119 också är medl. i g21)
-Inköpsföreningen har ca 160 medl. (varav 14 också är medl. i g21)
Båtverkstan har 3 medlemmar (varav 3 också är medl. i g21)

EXEMPEL:
– Om 100 personer skänker 500 kr var blir summan 50 000 kr!
– Om 300 personer skänker 500 kr var blir summan 150 000 kr!

SÅ ALLA BIDRAG ÄR VÄLKOMNA!

Många bäckar små ………. Tillsammans är vi starka!

Medlemsansökan.pdf

blankett STÖD g21 2022.pdf