20230117 Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte den 17 januari 17-19.00

Närvarande: Britt Johansson, Britt Hedlund, Catharina Göransson, Lena Falkheden, Claudia Theel. Lars Nyberg

  1. Mötet öppnas av Britt Johansson
  2. Till ordförande valdes: Catharina Göransson
  3. Till mötessekreterare valdes Britt Johansson och justerare Lars Nyberg
  4. Godkännande av dagordning: Godkändes med tillägg punkt:10 C: Extra kostnad KKV
  5. Föregående mötesprotokoll: Godkändes och lades till handlingarna.
  6. Mötesplanering för kommande verksamhetsår inkl. årsstämma. Styrelsemöten, 21 februari 17.30 och 21 mars 17,30, 16 april årsstämma 15.00 lokaler undersöks.
  7. Google Drive. Marcus och Britt jobbar vidare med att städa och flytta dokument. Uppmanar alla i styrelsen att lägga alla dokument i mapparna som gjorts i Google Drive
  8. Från arbetsgrupperna

A: Arbetsorganisation

-Nya medlemmar: Linn Persson, Lene Echwald, Julia Chronholm, Kajsa Gyll.  Kajsa blir formellt medlem 2022 eftersom hon gått introduktion under det året men inte hunnit godkännas av styrelsen förrän nu.

Alla ansökningar godkändes. Britt kontaktar Jeanette om beslutet.

 

B: Sortimentsgruppen: inget att rapportera

 

C Samverkansgruppen har haft ett möte kring flytten av väggen i Café Olivia. Har ett möte under morgondagen för att diskutera G2:1 ekonomi.

 

D: möten styrelsen -arbetsgrupper 2022/23. Styrelseledamöterna rapporterade. Vi beslutade att försöka få till nya möten under våren då man kan sitta ute. Det har varit svårt att få till möten eftersom Café Olivia har varit mycket bokad under hösten.

 

E: Café Olivia-nytt avtal för personer som hyr lokalen.

-Se förslag samverkansgruppen. Det förslag som tagits fram från Samverkansgruppen godkändes men under förutsättning att alla andra föreningar godkänner förslaget. Ett hyresavtal kommer att tas fram av Britt H för externa uthyrningar,

-Invigning av nya Café Olivia den 28 januari. Förslag: Överskottet från försäljningen tillfaller G2:1 Vi beslutade att nettointäkterna ges som gåva.

– Britt H och Lena F hittar en tid för att göra budget för 2023.

 

  1. Ekonomi

-rapport från vår kassör: Bokslutsarbetet löper på bra men det är en del kvar att göra. Britt H skickar underlag så vi kan gå igenom alla siffror innan årsstämman.

– ekonomisk redovisning julmarknaden Britt H redovisade överskottet. Se bilaga 1

– driftskostnad för Café Olivia och Butiken 2020-2022 redovisades av Britt H. Se bilaga 2

 

 

  1. Uppdatering nyckelsystem.

 

A: Offert för det sista steget i uppdateringen. Britt J väntar att få besked från Curator

B: Utlämnande av nyckel tidigare än enligt rutin. Styrelsen godkände att vi frångick reglerna för nyckelutlämning så att en ny medlem som är lokal producent kunde få nyckel innan 3 månader har gått.

C: extra kostnad för KKV vid installation Vi tar en del av arbetskostnaden för installationen eftersom vi delvis var orsak till att våra brickor avaktiverades och detta skapade merarbete i samband med att KKV system installerades. Britt J förhandlar när de får fakturan.

 

  1. Beviljade projektpengar från VGR Vi har beviljats 300.000 men för att få pengarna så måste Munkedal, Tanum och Sotenäs delfinansiera projektet. Britt J och Lena F rapporterade om hur läget är när det gäller kommunernas insatts. Det är lite svårt för kommunerna så vi kan nog inte räkna med pengar därifrån. På kommande möte i Nätverket Samverkan Bottnafjorden kommer detta att diskuteras för att försöka hitta en lösning för att kunna starta projektet igen. Lena F har några idéer bl.a. genom Chalmers eller Vinnova. Detta kommer att diskuteras på den kommande nätverksträffen.

 

  1. Övriga frågor: Catharina tog upp problematiken omkring ekonomin för G2:1. Hon har blivit inbjuden till möte med samverkansgruppen och hon delgav oss sina tankar kring hur man kan jobba framåt med detta.

 

  1. Mötet avslutas

Catharina Göransson                           Lars Nyberg

Ordförande                                             Justerare

 

Britt Johansson

Sekreterare