Torsdagssoppa imorgon + Samtal om småkningsprojekt m.m. + Café Existens 18/2 + Skogsvandring med “Ledstjärnorna” söndag 19/2

Torsdagssoppa 16 feb.

Det blir potatis och purjolökssoppa med kokos mjölk och lime (vegan). Nåt gott till kaffet kommer det också att finnas (även veganskt alternativ).
Fridens! /Mena & Lars


RORiLand – Resor och oresor i landsbygder

Kl 19:00 efter torsdagssoppan fortsätter kvällen på Café Olivia med ett samtal med Louise Olsson projektledare för RORiLand. Som kanske är något för oss i trakten?

Se hemsidan: www.fyrbodal.se/projekt/samhallsutveckling/roriland/

RORiLand – Resor och oresor i landsbygder – är ett projekt finansierat av Energimyndigheten som pågår till och med mitten utav 2024. I projektet studerar vi grannskapskontor och lokala mobilitetstjänster, som enskilda fenomen men särskilt när de sker i kombination, för att se hur de kan bidra till minskad pendling och bättre levnadsvillkor i landsbygden.

Projektet är också aktivit i närområdet, i Brodalen närmare bestämt. BroCoworking är en del som vi kanske kommer höra lite mer om när Lukasz Szychlinski kommer efter tordagssoppan den 2 mars för att bla. presentera cykelköket de har i Brodalen.


Café Existens
Lilla galleriet, KKV-B

18/2 kl 10, obs tiden! Louise Thunström: Politik i riksdagens kulturutskott.
Louise är riksdagsledamot från Tanum för Socialdemokraterna.


Skogsvandring med “Ledstjärnorna” söndag 19/2

Vi ger oss ut på leder i markerna kring Bottnafjorden igen, den här gången på Bottnaledens blå stig. Vi samlas 11.00 söndag 19/2 vid domarringen på Binghultsvägen en knapp km ovanför Bottna sockenstuga (karta). Efter en stunds vandring kommer vi till Lars Glimmerfors marker som är vackert hävdade och vi får en pratstund med Lars. Sedan tar vi oss upp på Rödberget och tillbaka till starten. Medtag skogsfika.

Välkomna önskar Marcus, Boban och Bosse


Påminnelse om Skogens stämmor – fyra konstnärer
18 februari 2023 -1 maj 2023
Bohusläns museum

Vernissage lördag 18 februari 14:00 – 14:30
Läs mer här