april 2023

Bottna 25 april 2023

Bottnafjordens Inköpsförening ek.för.
mat, möten  och möjligheter m.m.

Till alla medlemmar

Brev från styrelsen

Nu har Inköpsföreningens årsmöte gått av stapeln och den nya styrelsen har haft sitt första styrelsemöte! Styrelsen har fått finfina nytillskott genom Mary Berggren, Jonas Stoces och Jonna Johansson. Varmt välkomna! Lars Nyberg sitter kvar och blir vice kassör så snart han är tillbaka från Portugal, och vår kassör Britt Hedlund fortsätter sitt arbete med att utveckla det ekonomiska som blir alltmera överskådligt och lättbegripligt. Till ny ordförande valdes Lena Falkheden och till vice ordförande Catharina Göransson.

Vi kommer att skriva ett kort brev efter varje styrelsemöte och informera om några av de saker som togs upp. Den som sedan vill fördjupa sig går till pärmen bakom kassörsdisken i butiken, där står alla styrelsemötesprotokoll att läsa. Protokollen från styrelsemötena är alltså tillgängliga för alla medlemmar.

Vi kunde igår ta in ytterligare två medlemmar, som med andra nya kommer att få ett introduktionsmöte före sommaren. Så nu är medlemstalet uppe i hela 173 personer! Det är ju alldeles otroligt och väldigt roligt! Men vad ska alla göra?! Frågan ställdes spontant igår på styrelsemötet. Vi kan väl fundera på det? Det kanske är dags för fest snart? Med mat.

Enligt beslut på årsmötet skall påslaget på alla varor vara 8 %, något som börjar gälla fr o m 1 maj. Undantagna är varor från lokala producenter där påslaget fortsatt är 0%.

Som synes försöker vi ta hjälp av formgivning för att det ska vara lättare att läsa av vad detta är för slags utskick – ett medlemsutskick som går endast till Inköpsföreningens medlemmar. Maillistan Bottna för övrigt, där mycket av vad som händer i Inköpsföreningen och i trakten i övrigt presenteras, når många fler än föreningens medlemmar: ca 360 personer. Medlemsutskicken behöver också märkas upp, så att kallelser t ex inte försvinner i mängden…

Protokoll från årsmötet den 16 april finns i pärmen i butiken och på hemsidan.

Allt gott! Trots kylan är det vår. Och vik söndag 28 maj, då blir det vårmarknad 12-16, mera följer!

Vänliga hälsningar

Lena Falkheden och Catharina Göransson
ordförande och vice ordförande