Konsert: NIST-NAH – 23/4 + “Ingeborgs Manifest” – 21/4 i Tossene Bygdegård

(Ursäkt till er som fått detta två gånger, nu kommer det med rätt datum)

Sön 23 april 2023, kl 19.30

Samlingssalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 120 kr (elever på skolan och Scenstudion samt barn under 12 år; fri entré). Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish)

På gamelan, percussion, trummor, medverkande musiker: COLLINE GROSJEAN, JENNIFER TORRENCE, RYAN PACKARD, WILL GUTHRIE, CHARLES DUBOIS, ARNAUD HALET, MARK LOCKETT, THIBAULT FLOREN, AMELIE GROULD.

Nist-Nah är en relativt nybildad slagverkensemble under ledning av australiensiska trumslagaren Will Guthrie. Bandet sträcker sig ut i nya musikaliska riktningar där de traditionella instrumenten från en indonesisk gamelanorkester så som metallofoner, handtrummor och gongar möter trumset, klassiska slagverksinstrument och hittat skrot.

Guthrie fann inspirationen till projektet genom sina resor i Indonesia där han studerade flera olika typer av gamelanmusik, så väl den traditionella hovmusiken hos tex Gamelan Sekatan till mer moderna grupper som Gamelan Salukat.

Men Nist Nah är långt ifrån en övning i exotism. Här sammanstrålar några av Frankrikes intressantaste slagverkare med vitt skilda erfarenheter och expertis i en lustfylld experimentell hyllning till gamelan-musikens sofistikerade men samtidigt elementära estetik.

VIDEO: https://youtu.be/x6JHtz4CCsQ


Välkomna till “Ingeborgs Manifest” den 21/4 kl 19.00 på Tossene Bygdegård.

Entré 100 kr. Vi har begränsat antal platser så förboka på telefon 070 733 12 18.


Vi har nöjet presentera “Ingeborgs Manifest” med Gilda Stillbäck i en “dansant komedi om ett geni” som bygger på Ingmar Bergmans uttalande, liv och beteenden. Föreställningen är en balans av humor och allvar, kvinnligt och manligt, konst och vardag som bärs upp av Gilda Stillbäcks fria dans.
Det blir en lika rolig som ovanlig föreställning på Tossene Bygdegård som ni inte vill missa.
Gilda Stillbäck är en mångsidig scenkonstnär. Hon är utbildad som dansare men arbetar också som koreograf, regissör och skådespelare. Hon känner att dansen och rörelsen alltid kommer att vara centrum och inspirationen i hennes scenkonst.

Välkomna till Tossene Bygdegård 21/4 kl 19.00. Förboka din plats på 070 733 12 18.