Vernissage 22/4 kl 12-15 Gerlesborgsskolan. Påminnelse om dansföreställning 21/4

Martin Holm – Post-Human Garden

Välkommen på vernissage lördag den 22 april, kl 12-15.

Utställningen är öppen måndag till fredag kl 9-16. 22/4 – 28/5

Naturalisterna strävade efter att ordna allt i hierarki: att förstå världen var att bli dess herre; kunskap var makt. Dock är naturen redan perfekt ordnad efter eget mönster; i detta skapar människan endast kaos. Vad som istället ordnades då, skulle kunna hävdas, var våra egna tankemönster, vårt sätt att tänka. På sätt och vis lider vi av detta fortfarande. Att para ihop lika med lika (en betydande, påbjuden minskning av biologisk mångfald) brukar bli katastrofalt på ekologiskt plan: det är ett av de säkrare tecknen på en annalkande massutrotning. Det yttersta uttrycket för detta försök att bemästra naturen är naturligtvis – du gissade rätt – trädgården.

I denna utställning utforskar Martin Holm föreställningen om vad en trädgård är, eller skulle kunna vara, bortom ett fyrkantigt utrymme och muromgärdat fält för entropikaskader. Vad händer med informationsordningen i system och ramverk efter att dess skapare har gått vidare? Denna samling verk representerar en glimt av en eftermänsklig framtid där landskapsmåleriet har blivit något annat än perspektiv över geografi. Välden som tidigare styrdes efter klassificeringsstrukturer har fallit tillbaka bakom det vildas gräns, där nu allt kan hända.

Martin Holm (f.1985, Köping) är en Göteborgsbaserad bildkonstnär med Masterexamen i Fri Konst från Akademin Valand 2014.

Mer info


Påminnelse om dansföreställningen “Ingeborgs Manifest”.
Den 21/4 kl 19.00 på Tossene Bygdegård.

Entré 100 kr. Vi har begränsat antal platser så förboka på telefon 070 733 12 18.

Ingeborg är en demonisk regissör som aldrig tvivlar på sin egen begåvning. Nu har hon samlat sina arbetskamrater för att berätta om nästa uppsättning, en historia om tung manlighet i ett rum med röda tapeter. Dämonerna trilskas dock, Ingeborg hör ekon av tidigare kritiker, magen krånglar, skattemyndigheten jagar henne och det surrar i lokalen. Minnena av ett otal ruskiga kärleksaffärer förföljer henne även om hon egentligen inte alls är intresserad av någonting annat än verket.

Klipp ur Recensioner:

​Mikaela Blomqvist GP:
”När hon listar turerna kring sina fem giftermål och nio barn är det däremot svårt att inte häpna. Själv rycker hon på axlarna åt att hon har varit en dålig äkta maka och en dålig mor. Helt skamlöst och påtagligt nöjd konstaterar hon att hennes sista man är mycket lik hennes far till utseendet. I Stillbäcks viga gestalt får Ingeborg något av Pippi Långstrump över sig…”