Café Olivia tisdag 16 maj – Fredagskväll på Evja folketshus – Lokalt bostadsbolag söker

𝐇𝐞𝐣 𝐤𝐚̈𝐫𝐚 𝐯𝐚̈𝐧𝐧𝐞𝐫!
❀𝐂𝐀𝐅𝐄́ 𝐎𝐋𝐈𝐕𝐈𝐀 ❀

𝐏𝐚̊ 𝐭𝐢𝐬𝐝𝐚𝐠 𝐛𝐣𝐮𝐝𝐬 𝐝𝐞𝐭 𝐩𝐚̊ 𝐤𝐢𝐤𝐚̈𝐫𝐭𝐬𝐜𝐮𝐫𝐫𝐲 𝐦𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐛𝐚𝐬𝐦𝐚𝐭𝐢𝐫𝐢𝐬!
𝐓𝐢𝐥𝐥 𝐝𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐞𝐧 𝐤𝐥𝐢𝐜𝐤 𝐜𝐫𝐞́𝐦𝐞 𝐟𝐫𝐚𝐢𝐜𝐡𝐞 𝐨𝐜𝐡 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐭 𝐞𝐧𝐤𝐞𝐥𝐭 𝐠𝐫𝐨̈𝐧𝐭.

𝐓𝐢𝐥𝐥 𝐞𝐟𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚̈𝐭𝐭, 𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐛𝐚𝐜𝐤 𝐚𝐯 𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐟𝐭𝐞𝐫𝐭𝐫𝐚𝐤𝐭𝐚𝐝𝐞 𝐩𝐚̈𝐫𝐨𝐧𝐩𝐚𝐣𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐟𝐟𝐫𝐚𝐧 – 𝐆𝐅 𝐨𝐜𝐡 𝐫𝐚𝐟𝐟𝐢𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐬𝐨𝐜𝐤𝐞𝐫𝐟𝐫𝐢!
𝐓𝐢𝐥𝐥 𝐝𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐞𝐧 𝐟𝐢𝐧 𝐡𝐚𝐥𝐥𝐨𝐧𝐬𝐚̊𝐬.

𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞 𝐨𝐜𝐡 𝐓𝐞́.

𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐛𝐚𝐫𝐧 𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐛𝐚𝐫𝐧𝐚𝐬𝐢𝐧𝐧𝐚𝐝.

𝐌𝐚𝐭 𝟕𝟎 𝐤𝐫
𝐊𝐚𝐤𝐚 𝟒𝟓 𝐤𝐫 𝟑𝟎 𝐤𝐫 (𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭/𝐠𝐥𝐞𝐬 𝐞𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢)
𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞 𝐨𝐜𝐡 𝐓𝐞́ 𝟐𝟎 𝐤𝐫 𝟏𝟎 𝐤𝐫 (𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭/𝐠𝐥𝐞𝐬 𝐞𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢)
𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐦𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐬 𝐬𝐨𝐦 𝐤𝐚𝐟𝐟𝐞 𝐨𝐜𝐡 𝐭𝐞́

𝐃𝐞𝐭 𝐠𝐚̊𝐫 𝐚̈𝐯𝐞𝐧 𝐛𝐫𝐚 𝐚𝐭𝐭 𝐤𝐨̈𝐩𝐚 𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐤𝐭𝐬𝐚𝐦𝐥𝐢𝐧𝐠.

𝐕𝐚̈𝐥𝐤𝐨𝐦𝐧𝐚!
𝐎̈𝐩𝐩𝐞𝐭 𝟏𝟐 – 𝟏𝟕

𝐌𝐞𝐝 𝐯𝐚̈𝐫𝐦𝐞,
𝐌𝐚𝐱𝐢𝐧𝐞 ❀❀❀❀❀


Tillfälligt avbrott- en trivselkväll

Evja Folkets hus – Fredag 19/5 kl 18.00

Gör ett ”Tillfälligt avbrott” i vårstöket! Kom som du är och umgås en stund med grannar, folk som du känner eller inte känner. Det blir korvgrillning, drickaförsäljning och musikunderhållning med Oscar Hogmalm. Betalning med Swish eller kontanter.
Anmäl dig till Barbro 052481130 eller Ina 0723-41 52 25 eller senast i Evja backen.

Det går också bra att maila evja.folketshus@gmail.com


Grundande av lokalt bostadsbolag – aktieägare och medgrundare sökes

Vi är några stycken som vill starta ett lokalt ägt och lokalt styrt bostadsbolag. Syftet är att erbjuda hyresbostäder för året-runt-boende. Just nu ser vi över möjligheten att förvärva Mälleröd 36 i Bottna.

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-bottna-tanums-kommun-mallerod-36-19826196

Planen är i första skedet att renovera bostadshuset för uthyrning. Därefter kan förrådet bli varmförråd, lägenheter eller ateljéer. Flera personer är intresserade av kvarnen för olika ändamål. Kanske kommer vi kunna erbjuda ett par uppställningsplatser för Tiny houses.

I skrivande stund är vi fyra personer som är beredda att gå in med 550 000 kronor, men vi behöver åtminstone två miljoner för att gå vidare med vårt projekt. Tanken är att bilda ett aktiebolag med begränsad vinstutdelning. Därför söker vi nu medgrundare (och därmed blivande aktieägare!) som vill gå in med kapital (minsta insats 100 000 kronor).

Lycksökare och aktieklippare som letar hög avkastning göre sig icke besvär. Att investera i detta projekt är en investering i vår gemensamma bygd utan möjlighet till hög avkastning. Aktieägartillskott kan villkoras och betalas tillbaka, men återbetalningstakten avgörs av hur bra det går för företaget och det handlar troligen om en återbetalningstid på 5-20 år.

Det är värt att notera att alla investeringar i aktier medför en viss risk. I det här fallet handlar det om ett bolag som kommer äga fastigheter, så vi måste driva företaget osedvanligt klantigt för att förlora alla pengar.

Om du inte vill eller kan investera men vill hjälpa till med arbetskraft eller peppning så är det naturligtvis välkommet. För att kunna lägga bud på Mälleröd 36 måste vi ha ett organisationsnummer, därför siktar vi på att bilda bolaget om en vecka så sista dag att meddela sitt intresse är den 21 maj. Når vi inte upp till två miljoner avblåser vi projektet.

Är du intresserad och vill få svar på dina frågor, Ring Jesper Saltebro för mer information, 073-3696553.

mvh
Jesper Saltebro
Frilansreporter
073-3696553
www.saltebro.se