Sommarhälsning till alla medlemmar

Bottna 26 juni 2023

Bottnafjordens Inköpsförening ek.för.
mat, möten och möjligheter m.m.

Nu är sommaren här och Inköpsföreningen går in i sommarläge. De sista varubeställningarna inför sommaren har kommit och butiken är välfylld. Nästa beställning görs i mitten av augusti. Är det något särskilt du önskar till butiken så finns, som alltid, ett block på bänken till vänster innanför dörren där du kan skriva upp vad du saknar. Under sommarperioden har flera arbetsgrupper paus och butiken är inte öppen med torsdagskassör. Torsdagssoppan har också ett uppehåll och återkommer i slutet av augusti.

Den 10-11 juni var det gemensam arbetshelg G2:1, KKV-B och Inköpsföreningen. Mycket blev gjort och bl a uteplatsen rensades från ogräs, rabatterna putsades och blommor planterades. Inköpsföreningens uteförråd har nu fått en skiljevägg mot intilliggande förråd och förrådet rensades och iordningsställdes. Med tiden hoppas vi på en lösning för ett livsmedelsförråd i uteförrådet. En arbetsgrupp utreder hur detta skulle kunna ordnas.

Som en inledning på sommaren bjöd Inköpsföreningen på föreningsfika den 21 juni kl 18-20. Det blev ett överdådigt utbud av medlemmars fantastiska bakverk och provsmakning av lokala produkter och mathantverk. Bl a provsmakades hummus från Hala, marmelader och sylter från Påsketorpet i Munkedal, äpplemust från Täcklebo och ostar från Almnäs bruk. De tre sistnämnda finns i butiken. Bröd från Utgårds fanns naturligtvis också.

Sommarens ankomst innebär att Café Olivia har öppet tisdag-söndag kl 12-17, fr o m 26 juni till 20 augusti. Olika personer har caféet veckovis och det kommer att bli ett finfint sommarcafé med mat och fika – helt vegetariskt. Caféet har samma öppettider som KKV-B:s sommarutställning i Stensalen och utomhus samt butiken 50 kvadrat i Lilla galleriet. Vernissage var igår med mycket folk och strålande väder! Passa på att besöka utställningar och caféet under sommaren och tipsa vänner och bekanta om detta spännande besöksmål.

Vi önskar alla en härlig sommar,

Lena Falkheden och Catharina Göransson
ordförande och vice ordförande