Nu är slåttertiden kommen + Vill du hålla i Café Olivia i två dagar?

Blomstring i bondens landskap – Nu är slåttertiden kommen

Var: Tåsteröd gård, 455 98 Dingle

När: lördag den 5 och 12 augusti 2023

Välkomna med lie och lust att följa upp utvecklingen av ”den blomstrande mångfaldsstigen” som initierades förra sommaren med två slåtterkurser och en planteringsdag.

Kom, med eller utan lie. Tag med matsäck så vi kan sitta i det fria och tillsammans klura ut hur vi bäst kan värna mångfalden i vår bygd – samla fröer, sticklingar, ta vara på gräset, höet, hässjor och skapa kompost.

Alla behöver vi lära, lyssna, dela och med förenade krafter och ideer kan vi, inspirerade av växandets egen takt, stämma av rytmerna i våra livsvärldar.

”Att förena är att skapa”

Vi kan slå gräs lite här och där i den långsträckta gräsmarken och vi kan öva ”knacka lie” och diskutera tekniker med mera.

 

Väl mött i det gröna!

Kerstin Holmer (holmer.kerstin@gmail.com) /Ann-Sofi Söderling (annsofi.soderling51@gmail.com)/Lars Glimmerfors (lars.glimmerfors@gmail.com)


Café Olivia 8-9 augusti?

Vill du ha café i två dagar? Lunch och fika, vegetariskt och så ambitiöst eller enkelt som du önskar. Du får introduktion och genomgång av hur det fungerar, det underlättar om du har haft cafét tidigare men det är inget krav.  Fördel att vara två personer även om besökstrycket är lite mindre då i augusti.

Låter det intressant? Hör av dig till Lena (lena.falkheden@gmail.com) eller Marcus (murkas@gmail.com)