Kom och fyll i sand i säckar + Utställning på Gerlesborgsskolan + Öppet hus på Hogslätts Vänboende

Kom och fyll i sand i säckar! Kom och sy igen säckar som fyllts med sand!
Plats: Lilla Galleriet. Tid: Lörd 13-15. Sö 13-15. Mån 11-13. Tisd 11-15. Ons 11-15.
Droppa in och bidra till att bygga fördämningen av sandsäckar.

Välkommen!
Catharina Göransson, Talking Waters


Bussresa från Göteborg till Gerlesborg lördag 30 september

Tipsa era vänner i Göteborg!

Som en del i programmet för GIBCA Extended anordnar vi en bussresa från Göteborg till Gerlesborg. Bussen gör fyra stopp under dagen – Gerlesborgsskolan, KKV Bohuslän, Scenstudion Gerlesborg och Vitlycke Centre for Performing Arts.

Läs mer och anmäl dig här

Utställning med Lena Bergendahl & Julia Bondesson

I slutet av september har vi glädjen att presentera Lena Bergendahl och Julia Bondesson som ställer ut parallellt i huvudbyggnadens galleri, Gerlesborgsskolan i Bohuslän

Vernissage lördag 30 september kl 12-15

Öppettider: måndag-fredag kl. 9-16

Extraöppet i samband med konstvandring i Bottnafjorden: lördag-söndag 21-22 oktober kl. 11-15

Utställningarna pågår fram till den 24 november

Lena Bergendahl visar An Image of What You See som är en film om en film, och rör sig fram och tillbaka genom olika delar av berättande och varande; mellan idéer, bilder, ljud, klipprum och skärmar. Lena Bergendahl (f. 1982) är verksam som konstnär och regissör som arbetar med kortfilm, videoinstallationer, skulpturer och text, som ofta undersöker frågor om relationen mellan människor, tid, natur, bilder och teknologi.

Julia Bondesson arbetar med skulptur och performance. Hennes skulpturer är snidade i trä med traditionella verktyg och tekniker. Ibland tar de formen av marionettliknande kroppar som figurerar i hennes koreografier. I år tilldelades Julia Bondesson Paul Hedqvists Belöning av Konstakademien. Stora separatutställningar inkluderar Vandalorum i Värnamo, Krognoshuset i Lund, Färgfabriken i Stockholm och Moderna Museet i Malmö.


VÄLKOMMEN till ÖPPET HUS på HOGSLÄTTS VÄNBOENDE 30/9 kl 10-13

Kollektivhus/Gemenskapsboende/Vänboende – kärt barn har många namn.
Gemensamt är att man bor i egna lägenheter men delar på gemensamma lokaler där man tittar på filmer, eller sitter vid brasan tillsammans och att man har gemensamma möten och fattar beslut om huset och att man alltid har nära till umgänge.
I Sverige finns ca 60 kollektivhus/gemenskapsboenden, varav de flesta är medlemmar i paraplyorganisationen Kollektivhus Nu.
Under helgen 30/9-1/10 kommer flera hus runt om i Sverige ha Öppet Hus, för att visa upp denna typ av boende.
På 30/9 öppnar några av oss sina dörrar till att visa hur lägenheterna ser ut, och i den gemensamma lokalen berättar vi om huset och svarar på frågor.

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS!

Adress: Övre Hogslättsvägen 14, A-M i GERLESBORG

ÖPPET HUS 30 september 2023.pdf