Till alla medlemmar

Bottna 15 september 2023

Bottnafjordens Inköpsförening ek.för.
mat, möten och möjligheter m.m.

Till alla medlemmar,

Har du päron eller gurkor över? Svamp? Lingon? Nu återupplivar vi Medlemmarnas marknad där du som medlem kan sälja av ditt överskott direkt till andra medlemmar! Först ut är nya medlemmen Douwe Mol som just nu har tomater till försäljning i butiken. Medlemmarna marknad går till så här: Man tar med sig det man vill sälja och ansvarar för det från början till slut. Märk med Medlemmarnas marknad. Ange eget namn och mobil/swishnummer. Den som köper betalar direkt till dig som säljer via swish, inga kontanter. Produkter på Medlemmarnas marknad kan placeras i butiken, på bänken till vänster om ingången samt i grönsaksstället.

Mary Berggren och Lars Nyberg har båda lämnat styrelsen och det beklagar vi och tackar samtidigt för att de varit med, Lars i flera år och Mary som ny medlem en kort tid. Bägge fortsätter i föreningen.

Vi som är kvar i styrelsen jobbar på med att tydliggöra vårt uppdrag, och arbetar på att skapa ett stimulerande och konstruktivt klimat. I augusti träffade vi Ann Uggla från Coompanion för tre timmars rådgivning. Det var lärorikt och vi känner att vi är i en process som leder framåt. Det viktigaste är att slå fast att vi som styrelse är tillsatta av medlemmarna och har ansvar för att ta tillvara medlemmarnas intressen. Vårt arbete granskas sedan av revisorerna. Föreningens två revisorer, Karl Forssell och Gunilla Larsson, har vi nyligen träffat i en timmes givande samtal.

Föreningen får kontinuerligt nya medlemmar, vilket är väldigt roligt. På introduktionsmötet den 29 augusti deltog sju nya medlemmar. Nya kompetenser tillkommer och vi ser också att vår organisationsstruktur behöver utvecklas, tydliggöras och visualiseras. Vi har alltid varit måna om en ”platt” organisation, det har stora fördelar men innebär också utmaningar. Det är något att ta i framöver.

Kommunikationsgruppen har vuxit till sig med flera personer och startar nu arbetet med ett internt nyhetsblad. Det ser vi fram emot!

Föreningens höstmarknad, inkl föreningscafé, kommer att gå av stapeln på lördag den 14 oktober kl 12-16. Är du intresserad av att boka ett bord – maila till arr@bottnafjorden.se

Septemberhälsningar,

Lena Falkheden och Catharina Göransson
ordförande och vice ordförande