Café Olivia i helgen + D.A.T (Direct Action Theater) på KKV-B

Skåpmat & Gamla rester

Helgmeny lö-sön 4-5 Nov, 12-17
Lör: Röra
Sön: Pudding

Vegan

Lockvara: Varm Choklad med Vispgrädde 10:-

Per Pixel
(lyckas ibland)


GIBCA Extended på KKV-B, del 2

KKV-Bs första bidrag till årets konstbiennal GIBCA Extended var den uppskattade och välbesökta utställningen Talking Waters samt premiärvisningen av verket Nattseglaren. Nu är det dags för del två av årets biennal på KKV-B:

D.A.T (Direct Action Theater): Serve and Protect

Foto: Jan Hajdelak Husták

10-20 november, KKV-B, Stensalen/Lilla Galleriet
Vernissag fredag den 10 november kl 12

Utställningen håller sedan öppet alla dagar under utställningsperioden utom måndagar mellan kl 12-17

Medverkande konstnärer: Jan Hajdelak Husták, Nela H. Kornetová, Kristin Jonsson, Björn Hansson.

Ta del av D.A.Ts work in progress redan från och med onsdagen den 8/11 som då smyg-öppnar dörrarna till Stensalen med en allmän inbjudan till alla som är extra nyfikna:

”DAT bjuder in alla att komma till KKV-B och diskutera konst och politik med oss, samt att vi gärna hjälper till att belysa och lyfta frågor rörande miljö, orättvisor eller andra frågor som ligger er varm om hjärtat. Kom med förslag så kan vi se vad vi kan göra tillsammans!”

Direct Action Theaters pågående serie Serve and Protect arbetar med kravallpolisuniformer som det huvudsakliga visuella och symboliska materialet. Genom att placera dessa uniformer i absurda eller ovanliga situationer ifrågasätter de lekfullt polisens status quo som institution eller enhet. Gruppen D.A.T rör sig i gränslandet mellan konst och aktivism (Artivism) och ”tjänar och skyddar” människorna, naturen, nöjet, skönheten och livet självt.

Projektet stöds för närvarande av performancegruppen T.I.T.S, Projektor Pøblene, Østfold International Teater, Grenland Friteater, Rosendal Theatre, Nová Síť, EEA Grants, Kulturrådet, Performing Arts Hub Norway och Kulturkontakt Nord.

@directactiontheater