Café Olivia – tisdag, onsdag, fredag

Café Olivia tisdag 5 dec. 12-17

Grönärtsbiffar, pepparstuvad vitkål m potatis

Rödlinssoppa

Välkomna!

/ Jocke P


Halloj halloj, kärt folk i Bottna Gerlesborg!

Denna vecka, på ONSDAG 6/12 och FREDAG 8/12 intar jag Café Olivia för en Maxine i repris. Jag kände att det vore vackert att komma tillbaka och laga mat till er igen, samt dela med mig av musiken, konsten och hantverket som jag arbetar på. Så det är precis det jag tänker göra.

Öppettider ONSDAG är 12 till 18.
Öppettider FREDAG är 16 till 20. Mellan 19 och ca 19:30 (kan bli något längre) håller jag i en delning av musik och poesi jag skrivit, varav poesin också blivit en bok som jag kommer presentera för er. Musiken med gitarr och sång, ev. någon liten trumma. Då är det självservering i cafét.
Jag ber om en extra donation på mellan 50 och 150 kr för musikdelningen, för att stötta mig vidare i mitt arbete med att vara en kanal för musiken.

BÅDA DAGARNA serveras en saffransgryta säsongen till ära med sötpotatis och morot som bas.
Samt surdegsknäcke och fröknäcke med hummus.

Till FIKAT kommer jag förbereda:
LADDU, en indisk kaka gjord med kikärtsmjöl, honung, kardemumma och ghee
Något (överraskning) med dadlar
Vegansk banankaka
Alla bakverk är fria från raffinerat socker och därmed JÄTTENYTTIGA… Kanske. Goda åtminstone.

Jag kommer också sälja lite makramé och annat smått jag tillverkat.

Jag kommer till Gerlesborg i denna vintertid av reflektion och vila… Med en intention om att vara sann och djupt närvarande i mitt möte med er och byn. Och jag vill bjuda in er till ett space som känns tryggt och prestationslöst. Oavsett vad som sker i våra dagliga liv så är maten en inbjudan till att pausa och ladda kroppen med ny energi. Jag kommer spela rätt meditativ musik och jag vill sätta intentionen om ett lite extra medvetet space. Att vi som möts på Café Olivia dessa dagar verkligen kan få vila i mötet med varandra, eller oss själva. Att få välja. Att få känna att man kan vara precis den man är, i behov av att samtala eller i behov av att vara tyst. Att känslor kan få plats i rummet. Insikten om att hur vi än väljer att vara, så är vi tillsammans i samexistens.

Vi ses!

Kärlek kärlek!

// Maxine