Torsdagssoppa / Café Existens / Årsmöte Naturskyddsföreningen / Café Olivia i helgen / Tisdagskontor / KKV-B i påsk / Konserter 30 mars / Nystart av Frilandsskolan /

Hej!
Idag öppnar Torsdagssoppan lite tidigare för alla er som ska på föreläsning på Kulturhuset Hav och Land lite senare på kvällen (se mer info här), så extra öppetider för ikväll är kl 16.45-18.45. Det serveras en värmande potatis och purjolökssoppa med topping, och som alltid med gott bröd, kaffe/te samt dessert. Väl mött!

/Mariam Wallentin


Café Existens

lördag 16/3 kl 13
Lilla galleriet, KKV

Nordisk socialism inför valen – Dragsteds förslag

Inledningar Olle Törnquist och Gunnar Bäck följda av samtal

Pelle Dragsted är ledare för Danmarks röd-gröna parti Enhedlisten och har skrivit nästa bok för Bottna filosoficirkel, Nordisk socialism. Han menar att marknaden styr mindre än man oftast tänker sig och pekar på allt som bekostas av skattemedel i de nordiska länderna: sjukvård, utbildning och en hel del annat. Han nämner också det historiskt starka kooperativa inslaget i våra samhällen. Detta ser han som en slags nordisk socialism som redan finns men behöver gå vidare. Vi presenterar dessa tankar i cafét och börjar diskutera dem.

Cirkeln kring boken börjar på skärtorsdagen 28 mars.


Årsmöte för Sotenäs Naturskyddsförening

Lördag den 16 mars 2024 klockan 14.00 i Bovallstrands församlingshem.
Alla är välkomna på årsmötet men endast medlemmar kan rösta.

Vi behöver mer deltagare till styrelsen.
Om du är intresserad kom till årsmötet eller kontakta vår ordförande Eva Kihl Selstam, evakihl@hotmail.com

Efter årsmötet ett kort föredrag om DNA i naturen, Gunnar Selstam
Redovisning om erfarenheter av odling i torvfri jord contra torvbaserad jord

Vi bjuder på fika!
Välkomna!
Styrelsen/ Eva Kihl Selstam, ordförande


Café Olivia helgen 16-17 mars

Denna helgen på Café Olivia serveras det vegetarisk lasagne med linser och sojafärs, serveras med citron- och bönsallad, kommer även finnas soppa på gröna ärtor, lime och kokos.
Självfallet serveras också fika och kaffe!
Välkomna!

/ Jonas Y


Öppet kontor på tisdagar på café Olivia

Platsutvecklingsprojektet Samverkan Bottnafjorden fortsätter med “öppet kontor” på tisdagar.
Processledare Jeanette Karlsson kommer att finnas på Café Olivia mellan kl. 9 och 12 varje tisdag.
Välkommen att prata om projektet, egna idéer om platsutveckling, arbetsgruppsarbetet med mera eller bara sitt och arbeta med ditt eget men i samvaro.

Vänliga hälsningar,
Jeanette Karlsson
Processledare projekt Samverkan Bottnafjorden
+46730563648

Följ projektet:
www.bottnafjorden.se/samverkan
www.facebook.com/SamverkanBottnafjorden


PÅSKUTSTÄLLNING PÅ KKV-B

// 28 mars – 7 april 2024
ÖPPETTIDER kl 11-17

Vernissage på Skärtorsdagen 28/3  – kl 11-17
Därefter hela påsken 29/3 – 1/4 och helgen därpå, 5/4 – 7/4.
Café Olivia håller öppet.

STENSALEN: KUST MÖTER KUST

I Stensalen visas verk av inte mindre än fjorton konstnärer knutna till Huddinge konstnärsklubb i ett utbytesprojekt med KKV-Bohuslän. Senare i vår ställer nämligen konstnärer med medlemskap hos oss sedan ut på galleri Flygeln i Huddinge. Avsikten med samarbetet är att skapa möte mellan konstnärer tvärs över landet samt visa på bredden hos båda föreningarna.

Medverkande: MISCHA BJÖRKROOS, HÅKAN BULL, LINDA CARLEKE, HEIDI HIRENGEN FISCHER, MOONKEE HORNE, SVENERIK JAKOBSSON, JAN JEANSON, EDMON KHALIL, OLLE MAGNUSSON, MARGARETA RÖSTIN, HANNA RÖSSNER, YVONNE SONSTRAND, NICO STERZIS, BIRGITTA WENNERLING och PAMELA WILSON

LILLA GALLERIET: DUO MONO

“Till utställningen utforskar vi dualismer och hur de står i relation till varandra: kropp och själ, dröm och verklighet, humor och allvar. Kanske för att vi uppskattar den dynamik som skapas mellan ytterligheter och hur det kan ha en läkande kraft.”

Kajsa Johnsson är konstnär och barnmorska och studerar keramisk form på Konsthögskolan i Oslo. Hon gör för närvarande en utbytestermin på HDK-Valand i Göteborg. I den här utställningen visar hon verk bestående av serier av skulpturer som behandlar ämnen som dolda historier, relationer, arv och minnen.

Maneka Ghosh är konstnär och sjuksköterska inom Beroendevården och studerar metallformgivning och smide på Volund Metal Art School i Dingle. Hennes verk i denna utställning består av installation, skulptur och film från performance. Idén bakom den sist- nämnda handlar om hur socioekonomisk status påverkar tillgången till och effekten av psykologisk behandling. Finns det en ordlös terapiform som skulle kunna vara tillgänglig för alla?

CAFÉ OLIVIA: MARIANNE STERNER

På Cafe Olivia visas dessutom en separatutställning med Marianne Sterner.

Marianne är bildkonstnär född 26 maj 1933 i Göteborg. Uppvuxen i Stockholm och Göteborg men numera bofast i Gerlesborg. Utbildad vid Slöjdföreningens skola 1955, Konstfack i Stockholm 1955-1959, fil.kand. i konstvetenskap och psykologisk bildtolkning 1984 och Hovedskous målarskola 1985-1987. Hennes konst finns bl.a representerad på Bohusläns museum.


Ichi (Jap/UK) + Bohuslän Big Bang

Familjekonsert under påskutställningen

Lördagen den 30e mars 2024, Obs! kl 15.00
Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän
Entré: 50 kr (elever på skolan och barn under 12 år: fri entré).
Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish)

Årets konsertprogram inleds med japanska enmansorkestern ICHI och lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang, En färgsprakande musikmanifestation lika underhållande för alla åldrar.

Mer info här!


Nystart av Frilandsskolan, med kallelse

Boban Kalmár och jag jobbar med en förstudie kring Bottnabäcken som passerar KKV där den ibland orsakar översvämningar. Tanken är att man ska motverka dessa genom att få vattnet att strömma långsammare med hjälp av dammar och våtmarker. Vi pratar med markägarna om detta.

Om man följer bäcken uppströms längs det västra tillflödet kommer man till Vrångstad, Det är en tidsvandring från KKV:s stengård till Vrångstads bautastenar och domarringar. Vi tänkte man skulle trampa den och det kunde finnas plats för konstnärliga installationer i alarna eller vattnet eller bredvid.

Och så söker vi pengar för detta hos Hållbart Bohuslän, men då behöver vi ett bankgiro och en förening – och så tänkte vi att man kan återuppväcka Frilandsskolan ur sin slummer – och då gör vi det. Kallelse alltså:

Årsmöte för Frilandsskolan onsdagen den 3 april kl 19, Café Olivia på KKV.

Alla är välkomna, medlemsavgiften är 20 kr och ger rösträtt. Styrelse och revisorer utses. Sedan presentation av arbetet längs bäcken fram till nu och hur vi tänker oss fortsättningen.