Lägesrapport från platsutvecklingsprojekt Samverkan Bottnafjorden

Projektet startade 1 januari i år och vi är full gång i sju olika arbetsgrupper:

Digital plattform: jobbar vidare med att hitta en lösning så att informationsflödet och kommunikationen blir mer överskådlig och tillgänglig.
Samhällsförening: startade redan under hösten 2023 och genomförde tre stormöten där bland annat syfte, mål och medlemskap diskuterades och det ligger nu till grund för ett stadgeförslag.
Bygdebolag: startade efter det ovan nämnda stormötena och utforskar i vilken form det kan bildas ett bolag som medverkar till den gemensamma utvecklingen genom ekonomisk hållbarhet.
Boende och inflyttning: fortsätter med att arbeta för fler boendelösningar i området.
Hållbar utveckling och resiliens på lokal nivå: denna grupp syftar till belysa och arbete med frågor som rör möjligheter och utmaningar kopplade till övergripande hållbarhet för oss som bor och verkar i området.
Bottnafjorden året runt: planera och genomföra kulturverksamhet i olika former. Bland annat försöka få till en gemensam bastu och Bottnafjorden Glöder 2025.
Rörelse och transporter: fokus bland annat på cykel och vandringsleder över kommungränserna samt att se över möjligheter till gemensamma och kooperativa transportmöjligheter som komplement till bl.a. kollektivtrafiken.

Vi vill gärna ha fler engagerade i grupperna. Se kommande tider i de olika arbetsgrupperna.

Bastumöte lördag den 20 april kl. 15.00 på Lilla Galleriet (Café Olivia är öppet och fika kan köpas)

Länge har det pratats om och längtats efter en bastu i Gerlesborgsområdet. Samtal och idéer har poppat upp och i dagsläget finns det en möjlig bastu till salu och några idéer om placering – vilket behöver pratas vidare om.
Projekt samverkan Bottnafjorden och arbetsgruppen “Bottnafjorden året runt” bjuder in till ett öppet samtal om hur vi går vidare för att realisera en bastu.
Målet med mötet är att bilda en grupp som vill ta sig an att jobba vidare med detta.
Vi träffas på Lilla Galleriet (KKV)/Café Olivia den 20 april klockan 15.00. Caféet är öppet så fika kan köpas.
Adress: Skärholmen 1.

Läs mer och följ projektet:
www.bottnafjorden.se/samverkan
www.facebook.com/SamverkanBottnafjorden

Vänliga hälsningar,
Jeanette Karlsson
Processledare projekt Samverkan Bottnafjorden
+46730563648