Till alla medlemmar, maj 2024

Bottna 30 april 2024

Bottnafjordens Inköpsförening ek.för.
mat, möten och möjligheter m.m.

Till alla medlemmar

Nu närmar sig sommaren och vi har redan i maj fått njuta av en lång period med sol och värme och välbehövligt regn. Allt växer så det knakar och många är igång med odlingsbestyr.

Inköpsföreningens vår- och växtmarknad gick av stapeln i söndags med ett stort och fint utbud av växter och återbruk. Marknaden var välbesökt, stämningen god och Café Olivia, som denna dag bemannades av Cafégruppen, bjöd på soppa och fika m.m. Tack alla medlemmar som levererade bakverk m.m.! Alla intäkter från marknadscaféet går till föreningen.

Lördag 8 juni – söndag 9 juni kl 10-16 blir det gemensamma arbetsdagar där vi tillsammans med medlemmar i KKV-B och G2:1 fixar och gör iordning på vår gemensamma plats och i våra tillsammansägda fastigheter. Vi ska bl a göra fint på altanen och uteplatsen vid Café Olivia. Kom gärna en stund – det finns många olika arbetsuppgifter och något som passar alla. Ta gärna med egna redskap och verktyg. Plantor mottages också tacksamt. Om någon kan skänka två mindre pallkragar så kan vi göra ytterligare en kryddlåda utanför caféet.

Snart tar Inköpsföreningen sommaruppehåll. Detta innebär att inga beställningar från våra grossister Biofood och Biodynamiska produkter i Järna genomförs. Det finns inte heller någon torsdagskassör i butiken och torsdagssoppan tar sommarpaus. Den sista stora varubeställningen innan sommaren görs på söndag den 9 juni, från Biodynamiska produkter. Är det något särskilt du vill ha så skriv upp i kollegieblocket som ligger på bänken till vänster när du kommer in i butiken. Beställarna ser till att bunkra upp inför sommaren och nya varor kommer sen att finnas från mitten av augusti. Alla medlemmar har tillgång till butiken och kan handla som vanligt under sommaren.

Platsutvecklingsprojektet Samverkan Bottnafjorden är i full gång med många aktiva arbetsgrupper, se https://bottnafjorden.se/samverkan/

På söndag den 16 juni kl 18.00 bjuder en av arbetsgrupperna in till stormöte för att bilda Samhällsföreningen Bottnafjorden – ett viktigt steg för att stärka trakten kring Bottnafjorden. Alla är varmt välkomna på mötet som äger rum i Bovallstrands församlingshem. Nominera också gärna personer till styrelsen, maila till: samhallsforening@bottnafjorden.se

Torsdagssoppa med provsmakning den 13 juni kl 17.00-20.00. Detta blir den sista torsdagssoppan innan sommaruppehållet. Då bjuder också föreningen, genom Sortimentsgruppen, på provsmakning av diverse produkter. Varmt välkommen att äta, fika och umgås!

Allt gott hälsar
styrelsen genom

Lena Falkheden, ordförande
Bottnafjordens inköpsförening ek för

Paula Oksanen
Jonna Johansson
Mary Berggren
Moona Björklund
Lena Helsing