Rural Talks lördag 26 jan. – Torsdagsträff 17 jan. – Yoga-mindfulness kurs start 28 jan.

Rural Talks #5

Kom på traktens samtalsforum lördagen den 26:e jan. kl 14:00 – 16:30 i Scenstudions lokaler.
Vi fortsätter diskussionerna omkring vad vi kan göra i trakten gemensamt, förenings och gruppöverskridande. Tankar som kommit upp tidigare diskuteras vidare och kanske är det också nu dags att bilda arbetsgrupper? Lokal Ekonomisk Analys, cykelvägar, kursverksamheter, samhällsförening, samverkan för ökad självförsörjningsgrad, kulturvandring, eldrivet jordbruk? Förslagen är många. Vi som kommer bestämmer vad som kommer tas upp.

Till vår hjälp har vi Ulla Herlitz och Hans Arén som har varit med på två av våra tidigare träffar och som har stor erfarenhet av lokalt utvecklingsarbete. De kan berätta om andra platser och hur lokala initiativ skapat nya möjligheter.

Titta gärna in på hemsidan: http://bottnafjorden.se/ruraltalksbottna/ för dokumentation från de tidigare träffarna och läs vad de handlat om.

Fika finns!

Välkommna!
Marcus Nordgren 0762830923 murkas@gmail.com

Tidigare på dagen träffas inbjudna representanter från traktens föreningar för att se vad för behov och möjligheter som de kan se utifrån sina perspektiv. Den träffen sker på Villa Akvarellen med början kl 11.

Foto: Per Pixel. Bottnafjorden från Bovallssidan.

Rural Talks är en öppen samtalsserie som pågår på flera konst- och kulturtäta ställen i regionen, bl a Uddebo och Fengersfors/Not Quite. Inititivtagare till Rural Talks är ADA, som stöder kreativa näringar i regionen på uppdrag av Business Region Göteborg.


Torsdagsträff 17 jan.

Eftersom vårt kära Oliviacafé är under renovering har vi Torsdagträff för miljön på Vänboendets gemensamma rum kl 18 på torsdag denna vecka. Jag tycker det känns viktigt att vi samlar alla goda krafter för en fin utveckling mot hållbarhet och samverkan i vår bygd och särskilt nu när Gerlesborgsskolan, som så länge varit ett nav i bygdens liv, nu har svårigheter. Alla är välkomna “Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir” hette det väl i en visa.

Vi kan bolla idéer och tankar kring möjligheter vad vi kan göra tillsammans med olika grupper så som Naturskyddsföreningen, Friday for future, Extinction Rebellion m.m.

Ta gärna med kaffe och kaka.

/Martin Sjölander
hi@martinsjolander.eu


Yoga-mindfulness

består av mjuka rörelser, andningsövningar och meditation med fokus på närvaro. Vid regelbundet utövande minskar stress, och du upplever ett inre lugn och ökat välbefinnande samtidigt som kroppen når en ökad smidighet. Övningarna går att anpassa efter den rörlighet du har, och kursen välkomnar såväl nybörjare som vana utövare

Kursledare: Carina Sabitri Paulsson, yoga-mindfulness instruktör.
Utbildad hos Growth Health & Care.
Tid och plats: Måndagar kl 19 – 20.30, start 28 januari. Kostnad 1200,-
Hogane skola, Gerlesborg.
Anmälan och info: Carina Sabitri Paulsson telefon/sms 070-56 88 044 (kvällstid)
mejl carinapaulsson@hotmail.se

Yogakurs Sabitris vt19.pdf