juli 2021

Nu är sommaren i full blomning och vi längtar alla efter att få sommarledigt med allt vad det innebär!

Styrelsen har dock lite kvar att göra innan det är dags för hängmattan. Vi håller just nu på med slutfasen av kulturprojektet Samverkan Bottnafjorden. Den 17 juni hade projektet en avslutningsträff där processledare Julia Chronholm, avtackades. Rapportskrivningen är i sin slutfas och några av oss skall även göra klart den ekonomiska rapporten till Västra Götalandsregionen.

Jag vill tacka alla som varit med på olika sätt i projektet, ingen nämnd, ingen glömd. Ni har gjort ett fantastiskt arbete.

Projektgruppen har på sitt sista möte i juni beslutat att Samverkan Bottnafjorden skall fortsätta i form av ett nätverk. Hur detta skall utformas kommer gruppen att diskutera på det planerade mötet som sker i september. Om någon av er medlemmar har funderingar eller tankar kring framtiden för projektet så får ni gärna höra av er till mig: Britt Johansson, gmajsan160@gmail.com

I sommar är det Inköpsföreningen som ansvarar för Café Olivia. Fr o m årsskiftet är det vi som hyr cafélokalen hela året. Hela sommaren är bokat och alla som kommer att ha caféet är boende i trakten. Det är roligt att sommarcaféet bidrar till den lokala ekonomin. Vecka 30 kommer att vara Inköpsföreningens gemensamma cafévecka. Alla intäkter under veckan går då till att täcka kostnader för hyra m.m. av cafélokalen och Lilla galleriet för café- och mötesverksamhet under resten av året. Vi kommer att skicka ut ett mail om detta och hoppas att många kan ställa upp med att stå i caféet, baka, laga mat eller städa. Detta blir en gemensam medlemsinsats för Inköpsföreningen!

Styrelsen planerar att ha ett medlemsmöte i höst. Vi har tillsatt en arbetsgrupp som skall planera den och jag kan i skrivande stund avslöja att det förutom ett formellt möte, även blir tid till samtal kring föreningens framtid. Vi är många medlemmar och vi behöver gemensamt bestämma hur vi vill utforma framtiden. Jag hoppas att många kommer och är med på denna sammankomst.

Under hösten kommer även alla som är sammankallande i någon arbetsgrupp bli inbjuden till ett möte med några från styrelsen. Detta genomförs efter att vi tillsammans med de sammankallande och styrelsen beslutat att två gånger per år skall vi ha möten för att prata om vad som kan förbättras i vår arbetsorganisation, men också för att få en bättre kommunikation mellan arbetsgrupperna och mellan arbetsgrupperna och styrelsen. Vi i styrelsen ser fram emot dessa samtal. Styrelsens representanter kallar till dessa möten.

Glad sommar önskar styrelsen

PS. Projektrapporten är nu färdig och kan läsas i sin helhet här:
http://bottnafjorden.se/samverkan/wp-content/uploads/sites/6/2021/06/Samverkan-Bottnafjorden-rapport-fas-2-2021.pdf

PPS. Hemsidan bottnafjorden.se är nyligen omarbetad för att bättre representera trakten. Det är en karta och förteckning av lokala föreningar, besöksmål och företag som kontaktats genom kultursystemsprojektet. Hjälp gärna till att sprida den till alla som är nyfikna, både boende och besökare. Om ni saknar något så skriv och kom med förslag web@bottnafjorden.se