Torsdagssoppa + inställt samtal / Café Olivia i helgen / Café Existens lör. / Ytterpanel säljes / Vandringar

Torsdagssoppa 25 april

kl 17:15 – 18:45 på Café Olivia av Åsa Herrgård

OBS! Kvällen samtal efter soppan om inköpsföreningens butik är inställt på grund av sjukdom. Det flyttas till senare datum.


Café Olivia 27-29 april

Linsfritters med rostad potatis, gräddsås och lingon, kommer även serveras fika och kaffe som alltid!

Välkomna till Café Olivia!
/ Jonas Y


Café Existens kl 13 i Lilla galleriet

Den absurda arkitekturen
Per Viktor Hjalmarsson

I vår oroliga tid funderar många på hur vi skall leva och kunna överleva bland annat i ett klimat som förändrar sig. Men vi ifrågasätter också gamla föreställningar om hur vi sett på världen och hur vårt samhälle är uppbyggt. Ordet Absurd använder vi ofta som något irrationellt och kan i vår tid förstås som något som tar oss bort från rationalitet som är det verktyg vi idag bygger upp mycket av vår värld genom. Jag har velat undersöka en absurd arkitektur för att ta ett alternativt steg bort från det rationella som idag styr vårt omdöme och se om det finns andra verktyg att agera med i världen.

Ett hus är en av byggstenarna i vårt samhällsbygge. Men ordet hus har också en etymologisk koppling till byxor(hosor) som täcker och skyddar benen. Jag tycker det ger en intressant bild som tar ett absurt steg bort från en kapitalistisk och Urban berättelse som idag gör att ett hus förvandlats till en resurs med ett ekonomiskt värde och inte längre är det självklara skydd vi som människor behöver för att kunna överleva. Det finns något absurt över att något som är primärt för vår överlevnad idag blir kapat av en ekonomi (som också betyder hushålla). I den absurda arkitekturen tar vi oss ut på en resa tillsammans med tankar från bland annat Albert Camus, Jonna Bornemark och Friedrich Schiller och undersöker om en absurd omdömesbildning kan bidra till något för vår samhällsutveckling. En tes jag driver kopplar an till huset som byxor och undrar om vår omdömesbildning kan ses som kläder vi som samhälle vill klä oss i. Vill vi gå runt i en ekonomins kostym? Eller varför inte en pyjamas?

Kom och var med att diskutera om vi med hjälp av det absurda kan frikoppla oss från de ekonomiska berättelser vi sitter fast i och börja skapa andra lustfyllda berättelser tillsammans


Grundmålad ytterpanel, fasadpanel av norrlandsvirke.

Grundmålad ytterpanel, fasadpanel av norrlandsvirke.
33 st plankor 22 mm tjocka, 165 mm breda och 4800 mm långa
35 st lockläkt, profilerade 18 mm tjocka, 45 mm breda och 4800 mm långa.
(Org pris: st 19 601:-)
Pris: 6 000 kronor

Sandra Olivegren <oliviluckan@gmail.com>


Vandringar i Tronebackens skog, Lysekil

Vi är ett löst sammansatt nätverk som försöker rädda och bevara en naturnära skog i Lysekil som hotas av exploatering. Vi har en facebooksida “Upptäck Tronebacken” där det finns mer info om skogen och var den ligger i Lysekil, och det finns också en digital namninsamling på
Skrivunder.com ”Bevara Norra Tronebackens skog”

Genom att ordna vandringar och aktiviteter vill vi sprida information om skogen och genom en stark opinion påverka politiker att ändra sitt beslut.
Vore fint om vårt program kunde spridas.

Tack! Vänliga hälsningar,

Annika Rockström
mobilnr 0701-426982
rockstromannika@gmail.com

Se programmet här: VANDRINGAR_VÅR 2024_TRONEBACKEN 2.pdf