Vi vill köpa Villa Akvarellen! Vill du vara med?

Vi är en grupp personer som vill bilda ett lokalt förankrat bygdebolag*. Vår idé är att vi kan forma och skapa vår egen ljusa framtid här i området runt Bottnafjorden.

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Villa Akvarellen, pensionatet i Gerlesborg, är ute till försäljning. Vi vill säkerställa en fortsattturistverksamhet under sommaren, men också få tillgång till en lokal som kan hyras ut till andra verksamheter under resten av året.

Vi har redan haft kontakt med fem personer som i olika grad är intresserade av att bedriva olika typer av verksamhet i fastigheten under vinterhalvåret. Det finns plats för ännu fler briljanta tankar och idéer. Första steget är dock att köpa fastigheten.

Vill du vara med och investera i bygdens utveckling? Vi vill bedriva verksamhet på marknadsmässiga villkor och bland annat investera vinsten i bygdebolaget och på annat sätt gynna bygdens utveckling. Vi har för avsikt att ge ut aktier med minsta värde i storleksordningen 5 000­10 000 kronor. Det går naturligvis bra att köpa många aktier.

Om/när vi har nått en kritisk punkt med intresseanmälningar på ett tillräckligt stort aktiekapital så drar vi igång processen på allvar med att formulera stadgar, göra verksamhetsplaner, budgetar och annat praktiskt. Därefter kallar vi till möte för att diskutera detaljer innan vi bildar bolaget och förhoppningvis kan köpa fastigheten. För att ro iland detta projektet behöver vi ha ett så stort aktiekapital som möjligt för att minimera banklån och räntekostnader.

Tänk noga igenom ert investeringsbeslut innan ni hör av er med er intresseanmälan. De flesta investeringar medför en viss risk för att förlora pengarna. Men ju fler vi är, desto starkare står vi tillsammans. Hör av dig senast den 31 juli.

Vill du vara med? Vi behöver aktieägare och fler personer som vill vara med i arbetet med att bilda bygdebolaget. Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig! 073­3696553 eller jesper@saltebro.se

Med vänlig hälsning Bygdebolagsgruppen genom Jesper Saltebro, Bottna

* Vill du veta mer om bygdebolag, surfa gärna in på https://coompanion.se och läs särskilt deras handbok ”Bilda bygdebolag”.

För tillfället pågår arbetet med den samhällsförening som nyligen bildats. Den är bland annat tänkt att driva frågor som förbättrar livet för oss i södra periferin av Tanums kommun, och för våra vänner i Bärfendal, Bovallstrand och Tossene som bor i periferin i sina respektive kommuner (Munkedal och Sotenäs). Bygdebolagsgruppen är sprungen ur detta engagemang.

För mer info om arbetet med samhällsföreningen, besök https://bottnafjorden.se/samverkan/samhallsforening/